MOJA RIJEKA SUZA: PREDSTAVLJANJE KNJIGE ŽELJKE MITROVIĆ JURIĆ U ZADRU (VIDEO)

14.10.2015. 18:09:56

Dana 13. 10. 2015. godine u svečanoj dvorani Znanstvene knjižnice u Zadru je predstavljena knjiga pod naslovom "Moja rijeka suza" poznate vukovarske djevojčice, uplakane djevojčice u plavom kaputiću koja se kao dijete zatekla u koloni smrti 1991. godine, nakon pada Grada, a zove se Željka Mitrović Jurić. Slika je to koja je obišla cijeli svijet. Ona je sada već odrasla žena s djetetom i svoja je teška životna iskustva pretočila u poeziju. Njena zbirka pjesama sadrži 73 pjesme, a urednik je zbirke Krunoslav Šarić.
zadar_333
Gost večeri bio je filmski režiser Jakov Sedlar, koji je Željkinu životnu priču pretočio u film. Osim same autorice, o knjizi je govorila Ivana Haberle, predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu. Organizatori ovog događaja su Zajednica udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH, Udruga veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije, Udruga Žene u Domovinskom ratu – Zadar i Znanstvena knjižnica Zadar. Predstavljanje knjige "Moja rijeka suza" autorice Željke Mitrović Jurić izazvalo je veliko zanimanje Zadrana, pa je svečana dvorana Znanstvene knjižnice bila do posljednjeg mjesta ispunjena zainteresiranim posjetiteljima. U prilogu je video isječak njenog obraćanja publici i zahvale. "Termiti" su uvjek uz svoj Vukovar i njene ljude,a ovaj video je njihov poklon i poštovanje prema svim žrtvama Domovinskog rata, pa tako i djevojčici koja plače u koloni smrti u Vukovaru 1991. godine. Nakon zadarskog, slijedi predstavljanja knjige u Splitu, koje je zakazano 14. listopada 2015., s početkom u 19 sati, u dvorani Dominikanskog samostana. FOTO MOŽETE POGLEDATI-OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.