Molitvena hodnja "Koracima nade u istinu", 19. siječnja 2020.

20.01.2020. 09:46:00

Dan uoči središnjeg obilježavanja 27. obljetnice oslobodilačke akcije "Maslenica" Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" organizirala je tradicionalnu molitvenu hodnju "Koracima nade u istinu". Dvanaest godina zaredom kod Zelenog hrasta okupili su se sudionici molitvene hodnje, a sve je počelo 2009. Okupljene u udruzi "Žene u Domovinskom ratu" organizirale su hodnju kako bi i same prohodale dionicu na kojoj se vodila vojno-redarstvena akcija Maslenica. Za sudionike hodnja je način na koji se može zahvaliti svim žrtvama Domovinskog rata. Islami Latinski i Grčki, Kašić, Smilčič, Paljuv, Novigrad i Pridraga mjesta su kojima su prošlii sudionici hodnje "Koraci nade u istinu". Upravo se ovdje vodila borba u kojoj je oslobođeno 15-ak sela u zadarskom zaleđu, Zrakoplovna baza Zemunik, zračna luka Zadar te Novsko ždrilo. I time je ponovno prometno povezan jug i sjever Hrvatske. U videu je korištena glazba/pjesma: Klapa sveti Juraj HRM "Oči u oči" Pitam se što ću reći kad se budemo gledali, oči u oči, ja i Ti? Što ću tada reći? Hoću li izdržati kad se budemo gledali, oči u oči, ja i Ti? Hoću li moći izdržati? Kad se budemo gledali, oči u oči, kad se budemo sreli, ja i Ti, sjeti se da sam samo čovjek, sjeti se da sam samo čovjek, a Bog da si Ti, a Bog da si Ti. (x2) Kakav li ću biti kad se budemo gledali, oči u oči, ja i Ti? Kakav li ću onda biti? Kakav će to biti susret kad se budemo gledali, oči u oči, ja i Ti? Jedan čovjek i njegov Bog.

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto:fah/Video:Goga

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.