Morgan Freeman šokirao Srbe: 'On nas je optužio za genocid!'

06.02.2018. 14:58:50

Freeman u dokumentarcu priča kako su ubrzo NATO-ove bombe pomogle u okončanju rata, ali došle su prekasno da bi spasile Srebreničane... U dokumentarnom serijalu koji je snimio, poznati glumac Morgan Freeman progovorio je i o ratu u susjednoj Bosni i Hercegovini, posebice Srebrenici. U jednoj od epizoda obišao je Sarajevo i Srebrenicu i to u društvu poznatog TV voditelja i novinara Senada Hadžifejzovića i njegovog sina Feđe. Američki glumac svoje je domaćine upitao što se dogodilo u Srebrenici, a oni su mu odgovorili kako su Srbi počinili genocid. - Blizu je granica Srbije, vrlo blizu. Došli su ovdje s namjerom da sve pobiju i taj teritorij pripoje Srbiji. Od žena su odvojili muškarce koje su potom ubijali i bacali u masovne grobnice, rekli su Senad i Feđa.   Freeman u dokumentarcu kasnije priča kako su ubrzo NATO-ove bombe pomogle u okončanju rata, ali došle su prekasno da bi spasile Srebreničane. To je jako razljutilo tabloide u Srbiji pa su Freemanovo pojavljivanje u Srebrenici popratili naslovima: "Optužio Srbiju za genocid: Veliki skandal proslavljenog glumca", "Skandal! Freeman pred cijelim svijetom optužio Srbiju za genocid"...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.