MORH kritizirao ponudu Zvonka Zubaka: Nije baš sve kako se navodi

25.06.2019. 08:21:55

Poznati trgovac oružjem Zvonko Zubak Hrvatskoj je ponudio nabavu eskadrile borbenih aviona. Riječ je o brazilskim zrakoplovima tipa Mirage 2000 kojima bi se u tom slučaju nadomjestili dotrajali MiG-ovi 21. Zubak je svoju ponudu poslao i državnom vrhu, no čini se da ona nije pala na plodno tlo, javlja RTL.

MORH: "Provjerili smo ponudu i nije baš sve kako se navodi"

Zubak je ponudu poslao ministru obrane, načelniku Glavnog stožera, premijeru i predsjednici. Odgovor, kaže, još nije dobio. Iz Ministarstva obrane na naš upit poručuju: "Provjerili smo ponudu i nije baš sve kako se navodi. Zbog složenosti projekta, u postupku nabave višenamjenskoga borbenog aviona, projekt treba voditi isključivo država s državom, a ne preko posrednika", kažu u MORH-u. Umirovljeni zapovjednik HRZ-a Josip Štimac smatra da bi Miragei mogli biti prijelazno rješenje za Hrvatsku. "Naravno, to bi trebala nekakva stručna ekipa iz HRZ-a pregledati, ne samo zrakoplovstvo nego i drugi stručnjaci, ali u svakom slučaju moglo bi biti jedno od rješenja, ima i drugih rješenja koja su dobra za Hrvatsku", tvrdi. Ministar je već prije isticao da se u drugom postupku nabave aviona razgovara sa zemljama partnerima. "Vlada je odlučna da to strateški važno pitanje za Hrvatsku osiguramo. Vodimo razgovore sa SAD-om, Šveđanima... Kad budemo imali nešto konkretno, obavijestit ćemo", poručio je Damir Krstičević.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.