MORH poziva vojne obveznike na upis u vojnu evidenciju

07.03.2019. 19:00:37

Ministarstvo obrane (MORH) pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi upisa u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta. U MORH-u objašnjavaju da je riječ o zakonskoj obvezi redovitoga godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obvezan prema Zakonu o obrani za sve muške osobe, hrvatske državljane, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske. Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave. Ovisno o mjestu prebivališta i dogovorenom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a pri dolasku pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB. Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se, a o eventualnoj spriječenosti trebaju se javiti u područnom odsjeku za poslove obrane osobno, preko roditelja ili članova uže obitelji. Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se pronaći na internetskoj stranici MORH-a.

(Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.