MORH: U Gospiću dodijeljene beretke novim “Vukovima”

09.05.2018. 19:03:21

Novim pripadnicima Motorizirane bojne “Vukovi” na prigodnoj su svečanosti, održanoj u srijedu u vojarni 9. gardijske brigade “Vukovi” u Gospiću, dodijeljene beretke, a tom je prigodom istaknuto kako je važno da mladi vojnici čuvaju spomen na tu brigadu i njeguju vrijednosti domoljublja i zajedništva. Svečanost je počela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulima, nestalima i umrlim pripadnicima 9. gardijske brigade “Vukovi”. Nakon što je pročitana povjesnica te brigade i održana minuta šutnje za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, beretke su novim pripadnicima uručili zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, zapovjednik Motorizirane bojne “Vukovi” pukovnik Tomislav Kasumović i predsjednik Udruge veterana 9. gardijske brigade Milan Franić. Zapovjednik Siniša Jurković podsjetio je na 56 pripadnika 9. gardijske brigade “Vukovi” koji su poginuli u Domovinskom ratu. Poručio je mladim vojnicima da nikada ne zaborave njihovu žrtvu te da dostojno predstavljaju njihovo naslijeđe. “Domovinski rat bio je obrambeni i pravedni rat u kojemu je pobijedio hrvatski vojnik, kojeg odlikuju čast, poštenje, hrabrost, odvažnost, rodoljublje i želja za pobjedom. Danas cijeli naš rad i razvoj mora počivati na tim vrijednostima”, istaknuo je. Brigadni general Kundid poručio je mladim pripadnicima “Vukova” da je njihova simbolična povezanost s 9. gardijskom brigadom čast, ali i obveza kako bi se odužili svojim prethodnicima, što mogu učiniti samo svojim postignućima, ponajprije besprijekornom razinom obučenosti i uvježbanosti za provedbu vojničkih zadaća. “Budite ustrajni na tom putu. Izvrsnost i rezultati u radu uvijek budu prepoznati, vrednovani i nagrađeni”, rekao je Kundid. Pukovnik Kasumović čestitao je novim pripadnicima bojne “Vukova” na odvažnosti u odabiru vojnog poziva. “To je put koji izabiru rijetki. To je put koji izabiru samo oni najhrabriji i najodaniji vrijednostima koje vojnički poziv čine časnim i ponosnim”, istaknuo je. Novim pripadnicima “Vukova” veteran Milan Franić je poručio kako za pobjedu “nije presudno naoružanje, već zajedništvo, motiviranost i domoljublje vojnika”. Pozvao je mlade “Vukove” da svoju karijeru temelje na tim vrijednostima. Nakon podjele beretki služena je misa za poginule pripadnike 9. gardijske brigade “Vukovi” koju je predvodio fra Ivan Blaževac. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.