Moskva: Umro ratni zločinac Veljko Kadijević!

02.11.2014. 21:23:14

U Moskvi je danas umro Veljko Kadijević. Bivši general JNA Veljko Kadijević umro je danas u Moskvi. U Hrvatskoj su protiv njega podignute tri optužnice za zločine protiv civilnog stanovništva. Kadijević je rođen 1925. godine u Glavini Donjoj kod Imotskog. Nakon Drugog svjetskog rata vojnu je karijeru nastavio u Jugoslavenskoj narodnoj armiji. Dužnost saveznog ministra obrane obnašao je u periodu od 1988.-1992. godine, dakle i 1991. kad su izvedeni napadi na Vukovar i Dubrovnik zbog čega su protiv njega podignute optužnice za ratni zločin. Kadijević je pobjegao nakon poziva Haškog suda da stupi na klupu za svjedoke zbog čega je za njim i Interpol izdao tjeralicu. 2008. godine dobio je rusko državljanstvo zbog čega nije mogao biti izručen Hrvatskoj. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.