MOSTOVAC GRMOJA ODLUČNO TVRDI: Bit će problema! Ne dobijemo li MUP, idemo opet na izbore!

04.01.2016. 11:25:46

''Nećemo potpisivati nekakav sporazum o provođenju reformi ako do dogovora ne dođe i ako ne budemo imali jasna jamstva da će se reforme provesti'', zaključio je Grmoja. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja potvrdio je kako Most namjerava preuzeti resor Ministarstva unutarnjih poslova. Grmoja je naveo da HDZ zna da Most traži MUP i za sada se nisu usprotivili bez obzira na informacije o tome da je HDZ rezervirao MUP za svog glavnog tajnika Milijana Brkića. Grmoja je za Slobodnu Dalmaciju rekao kako je ”HDZ upoznat sa željom Mosta da preko neovisnog stručnjaka, čovjeka koji neće selektivno gledati na kriminal, upravlja MUP-om” i vjeruju kako će pristati na to. ”Razne se spekulacije pojavljuju u javnosti. Naravno da su apetiti jedne tako velike stranke s velikim brojem članova jako veliki. Ali Most zasigurno neće ući u priču u kojoj neće imati jasnu garanciju da će se obračunati s kriminalom i korupcijom te da će se provoditi reforme. Osim MUP-a, Most će tražiti još resore pravosuđa, poljoprivrede, uprave, gospodarstva i okoliša”, rekao je glasnogovornik. Upitan kolike su šanse da se ne formira vlada Grmoja je naveo kako sve ovisi o Domoljubnoj koaliciji. ”Ako budu na liniji onoga što smo načelno dogovarali, neće biti nikakvih problema. Međutim ako prorade ponovno nekakvi apetiti interesnih skupina unutar HDZ-a i želje za pozicijama, bit će problema. Nećemo dopusti da imamo situaciju kakva je bila u Hrvatskoj do sada. Tu će Most biti jako tvrd”, naveo je. Otkrio je i kako će se nakon finalizacije dogovora sklapati temelj funkcioniranja Vlade – Reformski sporazum. ”Nećemo potpisivati nekakav sporazum o provođenju reformi ako do dogovora ne dođe i ako ne budemo imali jasna jamstva da će se reforme provesti”, zaključio je Grmoja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.