Mostovac Miro Bulj pozvao Uskok da istraži aferu oko Ane Karamarko

10.05.2016. 16:07:47

Zastupnik MOST-a Miro Bulj među prvima je komentirao informaciju da je Jozo Petrović, lobist MOL-a, za usluge praćenja energetskog tržišta tvrtki Ane Karamarko, supruzi Tomislava Karamarka, platio oko pola milijuna kuna. “Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om”, kazao je Bulj te pozvao Povjerenstvo, DORH i USKOK da “rade svoj posao”. “Ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu INA-u”, kazao je Bulj. Ugovor  između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, sklopljen 1. veljače 2013. i trajao do 31. siječnja 2015. godine. Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2500 eura mjesečno. Ukupno je isplatio oko 60 tisuća eura.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.