MOTO-KARAVANA: 31. KRUNICA U PAKRACU Z. Filipin: „Zadovoljni smo i neizmjerno ponosni“

27.04.2022. 15:57:00

Pakrac je i ove godine neizostavna točka na karti Moto karavane „31 krunica za 31 godinu 4. Gardijske brigade“ koja se po deveti put vozi Hrvatskom s ciljem očuvanja vrijednosti Domovinskog rata te u spomen na sve koji su položili živote za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Na pakrački centralni trg danas prijepodne je pristigla karavana od 25 motociklista te su ispred centralnog spomen obilježja, u društvu domaćina MK „Vitezovi tame“, zapaljeni lampioni i izmoljena je molitva za poginule branitelje. Nakon toga, već tradicionalno je posjećen Muzej vojne i ratne povijesti gdje je simbolično postavljena 31. krunica te je upriličen maleni domjenak za goste s juga.


Tijekom trajanja karavane, motociklisti su u osam dana spojili krajnji jug i istok Hrvatske zaustavljajući se pritom na unaprijed određenim lokacijama, odajući počast poginulima, pri čemu je na svako spomen obilježje stavljena krunica.

„Sretan sam što su ovi divni ljudi iz MK 4. Gardijske i ove godine odlučili da se u Pakracu poklone stradalim braniteljima. Uvijek pri ovakvim akcijama osim zadovoljstva osjećamo i veliki ponos“, rekao je Zdravko Filipin, predsjednik pakračkog MK Vitezovi tame.

„Cilj ove naše akcije je zbližavanje svih branitelja, kao i svih krajeve Lijepe naše. Isto tako ne želimo da prašina prekrije braniteljske spomenike. Zato svake godine, a činit ćemo to i ubuduće, krunice s kojima smo išli u Domovinski rat, polažemo u tolikom broju koliko godina broji naša 4. gardijska brigada. Ovom incijativom, također, objedinjavamo populaciju branitelja i bikera", izjavio je predsjednik Moto kluba 4. gardijske brigade Zlatko Borojević.

Nakon Pakraca karavana kreće put Petrinje, Slunja i dalje prema jugu države.



 

Izvor: 034portal.hr

Izvorni autor: Dinko Kliček/Foto: Pakrački list

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.