Može li gluplje? Doznajte novi naziv lijeve kolacije!

09.05.2020. 14:09:00

Čelnici SDP-a, HSS-a, HSU-a, SNAGA-e i GLAS-a predstavili su u subotu na konferenciji koaliciju za nadolazeće parlamentarne izbore nazvavši je Restart koalicija.

Davor Bernardić, Krešo Beljak, Silvano Hrelja, Anka Mrak Taritaš i Goran Aleksić predstavili su Restart koaliciju za novi početak Hrvatske.

Na pitanje zašto je nazvana Restart koalicija Bernardić je ustvrdio: “Naše ime je naš program. Želimo napisati potpuno novu knjigu, želimo potpuno novi početak Hrvatske koja ima budućnost”.

Dodao je kako će vratiti povjerenje građana u sustav i institucije.

Aferama opterećena predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ocijenila je kako Restart koalicija predstavlja stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a.

“Restart” koalicija koju čine SDP, HSS, HSU, SNAGA i GLAS. 

Podsjetimo, sve se više zahuktavaju razgovori o mogućim skorašnjim parlamentarnim izborima, a različite stranke vladajuće koalicije i oporbe formiraju tabore i blokove, te imenuju vodeće ljude izbornih kampanja. Tako će birači od centra na lijevo na ovim parlamentarnim izborima moći izabrati zastupnika koji će ga autentično predstavljati, dok na desnom spektru – svi oni koji se ne identificiraju s Plenkovićevim HDZ-om pomaknutim u lijevo – također žele imati svoje predstavnike u Saboru.

Politička platforma – od desnog centra na desno

Treću opciju na izborima nastoji formirati Miroslav Škoro, koji je na predsjedničkim izborima 2019. godine osvojio 465.704 glasova te skoro ušao u drugi krug izbora.

Nakon što je Miroslav Škoro izjavio kako je pozvao dr. Željku Markić da mu se pridruži, ona je za dnevnik.hr prokomentirala kako vidi položaj birača desnog i lijevog spektra: “Ja ne planiram biti ni na jednoj listi na ovim parlamentarnim izborima, ali mislim da je jako važno da se formira jedna zajednička politička platforma, od desnog centra na desno – koja će omogućiti svim biračima desnog spektra da nađu svoje predstavnike. Kako se HDZ pomaknuo na lijevo, u Hrvatskoj sad postoji značajan broj birača koji neće glasati za takav HDZ, a koji traže svoje političke predstavnike. Ako se napravi jedna takva zajednička platforma, birači bi mogli uvesti u Sabor 20 do 30 njihovih zastupnika”.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: SV/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.