MOŽE LI LJIGAVIJE? DUPLO DNO! Evo što su Talibani sada ženama zabranili, toliko o ‘modernizaciji’

27.03.2022. 16:45:00

Nakon što su Amerikanci napustili Afganistan i talibani preuzeli vlast, žene iz dana u dan gube sve više svojih prava.

Samo jučer su objavili da žene više ne smiju putovati avionom bez muške pratnje, a danas je ministarstvo za promidžbu vrlina i sprečavanje poroka naredilo da svi zabavni parkovi moraju provesti segregaciju na temelju spola, što znači da obitelji ne mogu više ići zajedno na ta mjesta.

Žene će prema novom rasporedu moći ići u zabavne parkove u Kabulu i okolici od nedjelje do utorka i pritom će morati nositi islamski hidžab, dok će se muškarci moći zabavljati od srijede do subote. 

Prošlog tjedna talibani su do daljnjeg produljili zabranu srednjoškolskog obrazovanja za djevojčice i djevojke, a odluka je izazvala prosvjede učitelja, đaka i aktivistica za ženska prava.

Nakon nove zabrane, u petak je više desetaka žena zadržano u zračnoj luci u Kabulu i nisu stigle na svoj let jer nisu bile u pratnji muškarca.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: AP

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.