MUP UPOZORAVA Sutra se očekuju novi višesatni zastoji na granicama

16.04.2017. 12:16:48

S obzirom da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, policija procjenjuje kako će u ponedjeljak doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji. MUP u svom priopćenju naglašava kako su gužve i čekanja vrlo vjerojatni jer slovenska policija ciljanu graničnu kontrolu primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja. Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju. Angažiran je maksimalan broj policijskih službenika, koriste se svi materijalni i tehnički resursi, a sve dostupne trake će biti otvorene sukladno intenzitetu prometa. Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU-a te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom pripremamo aktivnosti potpore putnicima koji će čekati na graničnim prijelazima Bregana i Macelj. Kako bi izbjegli gužve i zastoje, pozivamo sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.