Na 62. Međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdesu sudjeluje i RH

14.05.2022. 12:00:00

ZAGREB, 14. svibnja 2022. (Hina) - Svečanom ceremonijom u večernjim satima u petak, 13. svibnja, nakon dvije godine stanke zbog pandemije, počelo je u Lourdesu 62. Međunarodno vojno hodočašće na kojem po 28. put u organizaciji Vojnog ordinarijata sudjeluje i Republika Hrvatska, priopćio je MORH.

Hrvatski ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji, pripadnici Oružanih snaga, policije i vatrogastva zajedno sa članovima obitelji hodočaste u marijansko svetište u Lourdesu snažeći se u vjeri, moleći za osobne nakane i za mir u svijetu, zajedno s vojnicima i policajcima iz šezdesetak zemalja svijeta.

Snaga Lourdesa i susreta Bernardice i Gospe danas su snažnije, a njihova moć je potrebnija svijetu, opća je poruka ovogodišnjeg 62. Međunarodnog vojnog hodočašća.

Uoči otvaranja, u jutarnjim satima u bazilici svete Krunice, za hrvatske vojne hodočasnike i hodočasnike Vojnog ordinarijata BiH služena je misa koju je u zajedništvu s vojnim biskupom Jurom Bogdanom predvodio Vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić, zajedno s vojnim i policijskim kapelanima i uz sudjelovanje kadeta i policijskih polaznika.

U propovijedi je nadbiskup Vukšić naglasio važnost svjedočenja Isusa drugim ljudima, neovisno što je vjera osobna stvar. Prenošenje i svjedočenje vjere u zanimanjima kojima se bavimo, ono je što nas snaži i čini boljim i ispunjenijim ljudima, rekao je Vukšić.

(Hina) 

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.