NA DANAŠNJI DAN: PAD ŽUPE DUBROVAČKE 24. LISTOPADA

24.10.2016. 20:46:13

Na današnji dan 1991. godine u bitci za Dubrovnik pala je Župa dubrovačka. Napadi na grad i dubrovačko zalede su siloviti. U Mandaljeni od zapaljivog projektila zapaljena je ckrva sv. Marije Magdalene. Osim po položajima HV, gadaju se i civilni objekti u Rijeci Dubrovačkoj, Gružu, Lapadu, Bosanki, Pločama i Dupcu. Brodovi JRM stacionirali su se u večernjim satima pred Dubrovnikom te topovima nastavili gadati gradsku jezgru. Pogoclena je stara dubrovačka bolnica na Pilama, a granate su padale u blizini katedrale svetog Vlaha. Nakon desanta JNA okupirani su Kupari i Srebreno iz kojih se povlače branitelji, dok nekolicina njih pruža otpor kod mjesta Brgat. Ipak, padom posljednjih obrambenih položaja na Dupcu u Župi dubrovačkoj branitelji Brgata dovedeni u nepovoljan položaj, pa su se, zbog mogućnosti da ostanu u okruženju, povukli prema selu Bosanka. Na fotografiji Župa dubrovačka u plamenu — preuzeto iz idućeg videa:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.