Na današnjoj sjednici Vlade

21.11.2013. 16:24:15

21-11-2013- 15-16-58

Ministar uprave Arsen Bauk podsjetio je danas na sjednici Vlade kako se HDZ-ova Vlada 2009. pohvalila Vijeću Europe kako je Gradsko vijeće Grada Vukovara donijelo novi Statut kojim je uredilo slobodnu uporabu srpskoga jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji, javnim poslovima i samoupravnog djelokruga Grada Vukovara.

Bauk je to rekao u sklopu rasprave o petom izvješću Republike Hrvatske o primjeni Europske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima. Premijer Zoran Milanović upitao ga je misli li da će to čuti "onaj tko bi to trebao“, a potom dodao da se tome nada. Na temelju analize prikupljenih podataka tijela državne uprave, za razdoblje 2009. do 2011. godine kao i za dio 2012. godine za koje se podnosi izvješće o regionalnim i manjinskim jezicima, Hrvatska je u tom razdoblju učinila daljnji napredak u ostvarivanju programa zaštite i promicanja prava na uporabu regionalnih i manjinskih jezika, rekao je Bauk. Vlada je danas u Sabor uputila i prijedlog izmjena Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji te Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata. Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić objasnio je da se predloženim izmjenama braniteljsko pravo na opskrbninu u skladu s novim sustavom socijalne skrbi seli u domenu Ministarstva socijalne politike i mladih i da će se isplaćivati kao zajamčena minimalna naknada pri čemu branitelji neće biti na novčanom gubitku. Vladinim prijedlogom osnivaju se veteranski centri što je posljednja stavka iz Plana 21 u području skrbi za branitelje koja još nije ostvarena, rekao je Matić. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.