Na Facebooku savjetuju izbjeglice kako izbjeći mine pri ilegalnom ulasku u Hrvatsku

15.09.2015. 18:14:09

Na Facebook grupi ‘Pomoć za izbjeglice u Makedoniji’, među mnoštvom savjeta za sve koji su napustili dom i odlučili bolji život potražiti na Zapadu našao se i jedan koji se tiče mina u Hrvatskoj. U poruci objavljenoj na ‘zidu’ grupe stoji kako je nakon suspendiranja Schengenskog režima i zatvaranja granica jedina opcija za odlazak na Zapad preko hrvatske granice. ”No, jednu stvar morate podijeliti s onima koji ne znaju. Na granici sa Srbijom postoje minska polja koja su posljedica rata”, piše među ostalim uz fotografiju karte na kojoj su označena kritična područja. Podsjetimo, Mađarska je zaprijetila da će od utorka uhititi i zatvoriti svakoga tko ilegalno pokuša prijeći južnu granicu sa Srbijom i zadržati u logorima tražitelje azila u nastojanju da zaustavi priljev migranata, od kojih su mnogi sirijske izbjeglice.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.