Na Koncertu Božić u Ciboni nastupili brojni glazbenici

27.12.2019. 10:27:00

 Na koncertu "Božić u Ciboni" tradicionalno su i ove godine nastupili brojni glazbenici - solisti, pjevački zborovi i orkestar kazališta "Komedija" koji su pred prepunom dvoranom Košarkaškog centra Dražen Petrović izvodili tradicionalne i popularne božićne pjesme.

Na 31. Božiću u Ciboni nastupilo je gotovo tisuću izvođača, među njima Ivan Šimatović, Magdalena Bačanek, Pamela Ramljak, Lucija Stipanović, Ivan Rašić, Pero Galić, Ivan Zak, Boris Novković, Roko Blažević, Danijela Pintarić, Igor Delač, Sandra Bagarić i Marija Kuhar Šoša.

Na ovogodišnjem koncertu koji se tradicionalno održava na blagdan svetog Stjepana nastupili su i Mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina, Pjevačko društvo Sv. Josip iz Osijeka, Mješoviti pjevački zbor zagrebačkog Pravnog fakulteta Capella Juris, Zvjezdice i dječji zborovi te mnogi KUD-ovi.

Tri kralja hodjašu, Radujte se narodi, Ave verum corpus, Tiha noć, Naš Božić, Bijeli Božić i Božić dolazi samo su neke od skladbi koje su izvodili glazbeni umjetnici i orkestar pod dirigentskom palicom Zdravka Šljivca.

Tradicionalni koncert Božić u Ciboni održava se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Košarkaškim klubom Cibona, Centrom za kulturu i informacije Maksimir, Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija te Hrvatskom radiotelevizijom.

Završetak obnove katedrale - jedan od prioriteta Grada Zagreba u 2020.

Posjetiteljima u Ciboni, te gledateljima i slušateljima HRT-a božićnu čestitku uputili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski.

Bandić je rekao kako mu se čini da je i današnja obitelj prečesto neželjena, ne osjeća onu toplinu i sigurnost koju bi trebala osjetiti, što se, smatra vidi na mnogim područjima - u razmišljanju kako obitelj nije toliko potrebna, u politiziranju raznovrsnih eksperimenata u obrazovanju i u napadu na majke koje bi više vremena provodile kod kuće s djecom.

Ustvrdivši kako obitelj jest i bit će temelj društva, poručio je kako je uvijek potrebno čuvati i beskompormisno se boriti da demografski napori i reforma obrazovanja uvijek budu u službi obitelji, a ne svrha sama sebi.

Kao dva važna događaja koja će počastiti Zagreb u 2020. izdvojio je predsjedanje Hrvatske Europskom unijom kad će Zagreb postati glavni grad cijele Europe i susret hrvatske katoličke mladeži u svibnju.

Zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću zahvalio je na brizi i skrbi koju pokazuje za obitelj i mlade, napomenuvši da neće zaboraviti ni "Stepinčevu katedralu" jer će završetak obnove u sljedećoj godini biti prioritet Grada i Zagrebačkog holdinga.

Pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski rekao je da je 31. Božić u Ciboni još jedan u nizu lijepih koncerata kojim radosno slavimo rođenje Spasitelja, a ujedno nas, makar jedanput godišnje podsjeća na Zagrebačku katedralu i njezinu složenu i dugotrajnu obnovu.

Katedrala u svojim obnovljenim dijelovima, rekao je, zrači vanjskom ljepotom, ali poziva na pogled unutra, u ljudsko srce, u čovjeka koji je otvoren prema Bogu, na ljepotu tog bića i njegovu vječnost.

Izvor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.