NA VIDJELO IZAŠLA NAJVEĆA HDZ-OVA SLABOST! Plenković već sada mora razmišljati o tome

29.01.2022. 17:12:00

Bez obzira na sve afere koje su se HDZ-u nanizale posljednjih tjedana, vladajuća stranka mjesec privodi kraju s 30,4 posto potpore, usporedno s time, daleko ispod sve su ostale političke opcije u državi. SDP je ovaj mjesec zabilježio blagi poraz pa su se zaustavili na 13,5 posto potpore, dok je Možemo na 9,4 posto. Upravo radi toga podatka u HDZ-u vlada pozitivna atmosfera.

”Dvije lijeve opcije ujedinjeno imaju manje potpore nego HDZ s tim da je vidljivo kako Možemo drastično gubi potporu, ove brojke su daleko od potpore koju su uživali sredinom prošle godine”, komentira naš sugovornik iz vladajuće stranke te dodaje da se to nedvojbeno može pripisati zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Nezahvalna pozicija

”On je u nezahvalnoj poziciji, povlači amaterske poteze, a ostatak ekipe u Saboru praktički nije vidljiv, Most nama u HDZ-u nije drag, ali svi njihovi zastupnici su aktivni nametljivi i vidljivi, privlače pažnju medija, nude ideje, i odrađuju u Saboru korektan posao kao predstavnici oporbe”, tvrdi naš sugovornik te napominje da su male šanse za to da HDZ opet u doglednoj budućnosti realizira koaliciju sa strankom Bože Petrova. No, bez obzira na to što u vladajućoj stranci tvrde Most trenutno uživa potporu od 8,8 posto, a iznad izbornog praga sa potporom od šest posto ponovno je i Domovinski pokret, čiji je novi predsjednik Ivan Penava na dobrom putu pa se može očekivati da bi i njihov rejting trebao nastaviti rasti, posebice sada kada je na desnici, odnosno među Suverenistima nastupila nova kriza, nakon što je Hrvoje Zekanović izašao iz ormara, a onda i iz stranke.

”Problem HDZ-a je taj što nemamo koalicijski potencijal, SDP po svemu sudeći već dogovara široku koaliciju, kako oni to i inače rade, ta kobasica koalicija trebala bi predstavljati prijetnju našoj stranci, koja na desnici nema saveznika, naši aktualni koalicijski partneri ne prelaze izborni prag pa smo svedeni na Milorada Pupovca, ako premijer Plenković želi nastaviti suradnju s Pupovcem i nakon idućih izbora tada mi ne možemo očekivati suradnju sa Pokretom, a Most ionako za nas ne želi čuti, osim toga nije nemoguće da se i oni priklone antihadezeovom bloku, upravo će se to ubrzo pokazati kao naš najveći nedostatak o kojem Plenković ako mu je stalo do HDZ-a već sada mora početi promišljati”, zaključuje naš sugovornik.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Robert Anić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.