Načelnik Glavnog stožera HV-a u Srbiji

05.09.2013. 16:25:44

Načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske general-pukovnik Drago Lovrić izjavio je u četvrtak u Beogradu da Srbiju vidi kao temeljni stup regionalne suradnje i najavio da će hrvatska strana srbijanskim kolegama pružiti svu neophodnu pomoć i prenijeti iskustva koja je Hrvatska stekla članstvom u NATO savezu. Lovrić se na početku dvodnevnog posjeta Srbiji sastao sa svojim srbijanskim kolegom Ljubišom Dikovićem, s kojim je razgovarao o vojnoj suradnji dviju država. "Kao članica NATO-a i Europske unije, Hrvatska snažno podupire proces približavanja Srbije europskim integracijama i mi smo spremni podijeliti sva naša znanja i iskustva koja smo stekli", istaknuo je Lovrić. Načelnik Glavnog stožera Vojske Srbije Ljubiša Diković ocijenio je dvoje zemlje imaju dobru vojnu suradnju, ali da postoje mogućnosti i prostor da je dodatno unaprijede. Najavio je kako će s čelnikom HV-a razgovarati o unapređivanju odnosa u području vojno-gospodarske suradnje, obuke, usavršavanja i vojno-obrazovnog sustava. "Nadam se da će ovakva vojna suradnja i razumijevanje koje postoji pridonijeti rješavanju svih spornih pitanja", rekao je general Diković a prenijela agencija Beta. On je posebno naglasio da je cilj suradnje Srbije i Hrvatske da se poboljša i očuva sigurnost u regiji. General-pukovnik Lovrić podsjetio je da su ove godine vojske Srbije i Hrvatske imale 15 zajedničkih aktivnosti, među njima i vježbu "Trenutni odgovor", koja će, kako je najavio, biti organizirana i u iduće tri godine u suradnji sa Slovenijom. Također je istaknuo predanost dobrosusjedskoj suradnji. "Smatramo da dvije vojske mogu osigurati mir i stabilnost u regiji, ali i da ćemo moći isprobati sposobnosti u mirovnim operacijama širom svijeta", rekao je Lovrić. Načelnik Glavnog stožera Hrvatske vojske nalazi se u prvom službenom posjetu Srbiji, a tijekom boravka u Beogradu posjetit će Vojnu akademiju i razgovarati s dužnosnicima Ministarstva obrane. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.