Načelnik Glavnog stožera OS RH podnosi ostavku, sukob Milanovića i Banožića se nastavlja

29.10.2021. 15:18:00

Ministar obrane Mario Banožić tvrdi da mu je u Požegi zabranjeno govoriti na prisezi vojnika, javlja N1. Banožić je rekao da mu je načelnik oružanih snaga Robert Hranj zabranio govoriti po zapovjedi Zorana Milanovića. 

– Ako se ne može oduprijeti valu zahtjeva koje ima od Ureda predsjednika ili samog predsjednika, onda ne treba biti načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga – rekao je Banožić. 

– Ja vidim problem da načelnik Glavnog stožera mora izvršavati zapovijedi koje nisu po zakonu. vo više nije dijalog, ovo je prešlo u performans Zorana Milanovića, kao što smo vidjeli danas. Ja svih ovih godinu dana pokušavam sjesti za stol i razgovarati.

Nešto kasnije ministar obrane za Jutarnji je rekao:

– Hranj mi je rekao da će podnijeti ostavku.

Milanović je potvrdio da je on naredio da se zabraniti govoriti Banožiću. Kaže da će ova situacija trajati sve dok ne vrati na posao Elvisa Burćula.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.