Načelnik PU krapinsko-zagorske izazvao nesreću, smijenjen je

12.11.2020. 15:49:00

Obavljanje dužnosti Roberta Pavića prestaje s današnjim danom, a poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik

U Velikom Trgovišću u srijedu popodne sudarili su se osobno i teretno vozilo, a u prometnoj nesreći sudjelovao je načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić.

Obavljanje dužnosti Roberta Pavića prestaje s današnjim danom, a poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik, piše na stranicama MUP-a.

Očevid navedene prometne nesreće proveli su policijski službenici očevidne ekipe prometne policije Policijske uprave zagrebačke. 

Provedenim očevidom je utvrđeno da je načelnik policijske uprave u navedeno vrijeme upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga (sporednom cestom) u smjeru istoka te, dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje skrećući ulijevo nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska. Zbog navedenog u službeno vozilo je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska.  Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. 
 
U opisanoj prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zaboku, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000,00 kuna.      
 
Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za koji prekršaj je predviđena novčana kazna (Čl. 57. stavak 4., kažnjiv po članku 57. stavak 7., s primjenom članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama). Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu.

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Kristina Trupeljak/Foto: zagorje.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.