Načelniku Udbine upozorenje zbog uvođenja ćirilice?

10.09.2013. 14:19:29

Ovaj natpis nedvojbeno upućuje na uvođenje ćirilice koja je u ovoj općini zaživjela upravo zahvaljujući Pešutu koji je proveo odluku Općinskog vijeća Udbine o postavljanju dvojezičnih ploča. Policija je obavila očevid.

Načelnik općine Udbina, Ivan Pešut (HDZ), neugodno se iznenadio kada je na zgradi Krbavske ulice broj 3-5 u kojoj živi ugledao upozoravajući grafit 'ČILILI NE'. Ovaj natpis nedvojbeno upućuje na uvođenje ćirilice koja je u ovoj općini zaživjela upravo zahvaljujući Pešutu koji je proveo odluku Općinskog vijeća Udbine o postavljanju dvojezičnih ploča.

U Ličkim se kuloarima naveliko raspravlja o trgovini između SDSS-a i HDZ-a. Naime, SDSS je podržao u otvorenoj koaliciji prije izbora kandidata HDZ-a Ivana Pešuta za načelnika, a SDSS je dobio zamjenika načelnika. Ipak, za Općinsko vijeće nisu išli zajedno s listama nego odvojeno. Upravo ta činjenica da je stvorena prijeizborna koalicija HDZ-SDSS za načelnika Općine Udbina kojom je HDZ dobio načelnika, a SDSS ćirilicu, stvara ogorčenje kod jednog dijela stanovnika Udbine.

SDSS je mogao uvesti ćirilicu i prije obzirom na službeni popis stanovništva, ali nije uvodio, nego je tu čast prepustio načelniku HDZ-a, podsjeća Likaplus.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.