'Nadamo se da će dvojezičnost biti provedena i u Vukovaru'

17.09.2013. 13:31:10

Gošće iz Srbije izrazile su nadu da će poštivanje ustavnih zakona o pravima nacionalnih manjina i uvođenje dvojezičnosti biti provedeno i u Vukovaru.

Uvođenje dvojezičnosti na području grada Vukovara bila je središnja tema današnjeg sastanka između gradonačelnika Željka Sabe te voditeljice Ureda za dijasporu vlade Republike Srbije Slavke Drašković i savjetnice predsjednika Tomislava Nikolića za medije Stanislave Pak Stanković. Gošće iz Srbije izrazile su nadu da će poštivanje ustavnih zakona o pravima nacionalnih manjina i uvođenje dvojezičnosti biti provedeno i u Vukovaru. Rekle su da u Vukovar nisu došle kao neka inspekcija nego samo radi smirivanja situacije. – Ne uvjetujemo u kojem će obliku dvojezičnost biti uvedena, ali smatramo da se zakoni moraju provoditi i odnositi na sve jednako – rekla je Drašković. Tijekom boravka u Vukovaru Drašković i Stanković sastale su se i sa županom Božom Galićem, a sastat će se i s predstavnicima zajedničkog vijeća općina i s ravnateljicom dječjeg vrtića Vukovar 2. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.