Najbolji teniski par svijeta: Wimbledon je za nas nešto posebno

11.07.2021. 16:17:00

– Ovo je poseban turnir za nas obojicu, poseban je za mnoge tenisače, ali za nas pogotovo zbog Gorana i njegova utjecaja na naše odrastanje. On je bio moja prva poveznica s tenisom, Wimbledon i Goran, rekao je Nikola Mektić na konferenciji za novinare nakon osvajanja Wimbledona s Matom Pavićem u konkurenciji parova. 

– Prošlo je 20 godina od Goranova finala, od tog ponedjeljka. To nam mnogo znači, pogotovo meni jer sam također iz Splita. I ja sam odrastao s tim finalom, gledao sam ga s drugom djecom, Wimbledon je nešto posebno za nas, dodao je Pavić. 

Najbolji teniski par svijeta u finalu je svladao Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-4, 7-6 (5), 2-6, 7-5 nakon dva sata i 43 minute igre.

Za Mektića i Pavića bio je to već 10. finale ove sezone te osmi naslov, ali uvjerljivo najveći. 

Izvrsna je to najava uoči njihova nastupa na olimpijskom turniru u Tokiju.

– Malo je reći da ste među našim glavnim uzdanicama za odličje u Tokiju, jer vi ste i trijumfom u Wimbledonu potvrdili da ste kao najbolji svjetski par predodređeni za olimpijsko postolje. Zato vam ponajprije želimo dobro zdravlje i što uspješniji oporavak za olimpijski turnir, stoji između ostalog u čestitci Hrvatskog olimpijskog odbora,

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mh/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.