Najradikalniji lijevi saborski Klub: Beljaku se pridružuje Katarina Peović

25.06.2021. 17:14:00

Predsjedništvo HSS-a donijelo je odluku da zastupnik Silvano Hrelja, novi žetončić Andreja Plenkovića, ne može ostati u saborskom Klubu u kojem je bio s Krešom Beljakom i Željkom Lenartom. 

Hrelja je prije tjedan dana prestao biti oporba i HSS-ovci ga zato više ne žele u svom klubu. Kako bi u tom slučaju HSS-u nedostajao jedan zastupnik, morali su pronaći zamjenu za Hrelju, ali Beljak nije htio i da ispadne da su njega izbacili, iako su zahvaljujući upravo zastupniku HSU-a imali svoj klub. 


I jučer ujutro su njih dvojica postigla dogovor da Hrelja sam napusti klub u kojem je bio od posljednjih parlamentarnih izbora. Prethodno će ovaj klub, kako je rekao Hrelja, pojačati Katarina Peović iz Radničke fronte.

Do prije nekoliko godina njezin bi ulazak u Klub HSS-a, s obzirom na radikalno lijevi svjetonazor Katarine Peović, predstavljao pravu političku senzaciju, ali Beljak nije klasičan HSS-ovac, već je stranku okrenuo ekstremno lijevo.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: GS/Foto: Krešo Beljak/Twitter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.