Najviše letova za Hrvatsku najavljeno s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske

04.06.2020. 16:21:00

Unatoč globalnoj pandemiji koronavirusa koja još uvijek snažno utječe na međunarodna turistička kretanja, Hrvatska se zbog odlične epidemiološke situacije na međunarodnom tržištu dodatno pozicionirala kao sigurna i poželjna turistička destinacija, priopćila je Hrvatska turistička zajednica.

Navedeno potvrđuju i brojne najave aviolinija koje će tijekom glavnih ljetnih mjeseci povezivati hrvatske destinacije s ključnim emitivnim tržištima. Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila putem svojih ureda predstavništava, najviše letova najavljeno je za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik, kao i za Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku. Najviše letova prema hrvatskim destinacijama najavljeno je s tržišta Njemačke, Beneluxa i Francuske.

„Većina turističkog prometa u Hrvatskoj ostvaruje se kroz cestovni promet, odnosno kroz dolaske automobilom koji, s udjelom od oko 75 posto, predstavljaju najčešći način dolaska u našu zemlju. Međutim, Hrvatska se posljednjih godina pozicionirala i kao avio destinacija, a navedeno je posebice važno u sadašnjim okolnostima u kojima se svojom ponudom, sigurnošću, ali i prometnom dostupnošću moramo izboriti za svoj udio na turističkom tržištu. Ponovno „buđenje“ zračnog prometa pomoći će hrvatskim destinacijama, posebice Dubrovniku i Splitu, da budu dostupnije brojnim ljubiteljima putovanja“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Među najavljenim linijama za Split su letovi Austrian Airlinesa s tržišta Austrije, Luxairtoursa, Transavie i easyJeta s tržišta Beneluxa, Transavie i easyJeta s tržišta Francuske, Condora i Eurowingsa s tržišta Njemačke, easyJeta i Wizz Aira s tržišta Velike Britanije i dr., a potvrđen je i let Croatia Airlinesa koji će Split povezivati s Rimom od sredine lipnja. Za Dubrovnik najavljeni su letovi Austrian Airlinesa s tržišta Austrije, Luxairtoursa, TUI-ja, easyJeta i Brussels Airlinesa s tržišta Beneluxa, Transavie i easyJeta s tržišta Francuske, a najavljeni su i letovi s tržišta Njemačke, Mađarske, Norveške, Švedske i Danske.

Prema najavama, Ryanair, Luxairtours i easyJet će povezivati Zadar s tržištem Beneluxa, dok će ovu hrvatsku destinaciju Ryanair također povezivati i s njemačkim destinacijama među kojima su Stuttgart, Berlin, Düsseldorf, Karlsruhe i Köln. Pula će prema najavama, između ostalog, biti povezana letovima Ryanaira, Luxairtoursa i easyJeta s tržištem Beneluxa, a najavljeni su i letovi iz Pariza, Frankfurta, Düsseldorfa i Londona. Za zračne luke Rijeka i Zagreb najavljeni su letovi s tržišta Njemačke, Velike Britanije i Beneluxa.

Podsjećamo kako i Croatia Airlines, uz postojeće međunarodne linije iz Zagreba prema Frankfurtu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Zürichu, od 15. lipnja nudi i letove koji će glavni grad Hrvatske povezivati s Bruxellesom, Münchenom, Sarajevom, Londonom i Rimom, dok se od 16. lipnja nude letovi iz Zagreba za Dublin, odnosno od 18. lipnja za Beč.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: SV/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.