NAKON 80 GODINA PONOVNO OKUPACIJA SRBA I LIKE!

27.07.2021. 09:57:00

OKUPACIJA SRBA I LIKE

Danas kada bi Hrvati ili kako kaže Milorad Pupovac, ustaše, došli u Srb i okolicu, pokloniti se žrtvama četničkog pokolja u vrijeme II svjetskog rata, Srb i dio je okupiran od strane Like. Ne radi se o stvarnoj okupaciji, već o djelomičnoj zabrani kretanja i boravka na području gdje će dana četnici, partizani, komunisti, Srbi slaviti svoj četnički pir nazvan Danom ustanka naroda Like. I onaj zadnji koji je stajao na braniku, Dražen Keleminec, predsjednik A - HSP, morao je napustiti ovo područje, radi provokacije, jer eto Pupiju se to ne sviđa i želi Srb bez ustaša, čitaj Hrvata, znači čisto etničko naseljen Srb. Mjesto gdje će održati tzv. komemoraciju, rekli su nam stariji Hrvati, koji su tamo nacionalna manjina, tamo na brdu gdje spomenik neznanom "junaku", nekad se nalazilo groblje, gdje si sahranjeni katolici, a isto tako, tamo se nalazila i katolička kapelica.

Znamo što se događali prije 80 godina na ovom području. Da nije bilo nikakvog ustanka, da se radilo o etničkom čišćenju Hrvata, mnogim monstruoznim zločinima, pokoljima, Lika je trebala ostati čista, čista srpska. Boričevac, obitelji ili zaseok Ivezići, da ne nabrajam što su sve pobunjeni Srbi učinili nad hrvatskim pučanstvom. Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u Poljicama, Mišljenovcu, Jasenovači, Donjem i Gornjem Lapcu, Velikom i Malom Bubnju koja su bila pod upravom iste župe. U četničkom ustanku stradavaju tad i žitelji s tromeđe Like, Dalmacije i Bosne, Drvara i okolice, Bosanskoga Grahova i okolice. U Drvaru je ubijeno 300 Hrvata, Bosanskom Grahovu 62, odnosno u župi 568 osoba, a u Krnjeuši 130 ljudi hrvatske nacionalnosti.
Što se to onda danas slavi u Srbu, pod posebnim policijskim mjerama. Hrvati danas ne smiju u Srb, jer ga je okupirao Milorad Pupovac sa SNV-om i Zoran Pusić, predsjednik Antifašističke lige. Nije to bilo lako odraditi, jer koalicijski partner HDZ-e ima moć da blokira određeno područje, odnosno policiju iskoristi u političke svrhe.
O Zvezdama, kokardama, svim obilježja totalitarnog režima. Neće policija, kao ni ranije postupati po Rezoluciji vijeća EU br. 1481, kao ni po DEKLARACIJA HRVATSKOGA SABORA O OSUDI ZLOČINA POČINJENIH TIJEKOM TOTALITARNOGA KOMUNISTIČKOG PORETKA U HRVATSKOJ 1945. – 1990. GODINE, a uvod u ovo im je bio i četnički dernek na ovom kraju. Ne smije policija postupati jer je ispolitizirana i postupaju po naredbi Milorada Pupovca.
I danas nakon 80 godina, u Srb, u mjesto mogu ući samo oni s prebivalištem i opravdanim razlogom. Koji su to ovi s opravdanim razlozima. Četnici iz Srbije, Republike Srpske, opravdani razlog je proslava četničkog derneka, dok oni koji bi odali počast ubijenim Hrvatima nemaju opravdani razlog.
Za ne povjerovati do kuda je došla naša demokracija. I 1991. godine ovdje su zulumarili četnici, nije prošlo ni 30 godina, nastupio je zaborav. SDSS, uvijek uz vladajuće, nema tu ideologije, samo korist, prikazivanje tzv. ugroženosti, a danas nam je Milorad Pupovac dokazao kolika je njegova politička moć da može fiktivno okupirati Srb i Liku i zabraniti slobodu kretanja onima koji ne misle kao on ili slični njemu. Što je najgore to se događa u 21 stoljeću, što nisu uspjeli napraviti ranije, evo ulaze na malena (sad već i poveća) vrata, SANU 2, velikosrpska ideologija se pojačano vraća u Hrvatsku. Do kada će hrvatski narod šutjeti, ne znam, znam da ovo ne vodi prema dobrom, preuzelo je više maha, što će sve danas biti u slobodnom Srbu od ustaša, čitaj domoljubnih Hrvata, možemo samo misliti. Stoga se pitamo, je li danas Srb, hrvatsko mjesto ili je zauzeto mjesto, od onih i njihovih potomaka, koji su tu bili u vrijeme II svjetskog rata. Malo ih je koji su bili, ali velikosrpska ideologija ostaje u nasljeđe.
To je nama naša borba dala, a politika rasprodala!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor: