Nakon agenta OZNE Tarik Filipović glumit će legendu Domovinskog rata

06.03.2017. 10:51:07

SVESTRANI GLUMAC Tarik Filipović, glumac i jedan od poznatijih televizijskih voditelja u regiji, premijerno je ovog vikenda u Travniku izveo svoju monodramu 'Ćiro' Filipovića je, kao što smo već pisali za novi projekt inspirirala ličnost njegova dugogodišnjeg prijatelja Ćire Blaževića, 'duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera', kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Nakon Travnika, predstavu je imala priliku vidjeti i publika u njegovoj rodnoj Zenici, dok je zagrebačka premijera najavljena za subotu 11. ožujka. Paralelno s radom na vlastitoj predstavi, zajedno s mnogim hrvatskim glumcima, Filipović radi na snimanju filma 'General' u kojem će glumiti admirala Davora Domazeta Lošu, koji je uz Gotovinu, bio jedan od glavnih zapovjednika Livanjske bojišnice i bojnoga područja koje je obuhvaćalo sjevernu i srednju Dalmaciju, južnu Bosnu i Hercegovinu. Zanimljivo, Tariku Filipoviću ovo nije prva filmska uloga u kojoj glumi lik povezan s hrvatskom poviješću. Nakon što je u Dugoj mračnoj noći glumio Joku, partizana i agenta Titove Ozne, Vrdoljak mu je u svom novom filmu namijenio ulogu legende Domovinskog rata, admirala  Davora Domazeta Loše. OZN ili OZNA (Odjeljenje za zaštitu naroda) bila je zloglasna komunistička tajna policija Jugoslavije iz koje je 1946., nakon donošenja Ustava Federativne Narodne Republike Jugoslavije, nastala UDBA.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.