Nakon brojnih negativnih reakcija Troskot se ispričao

23.01.2021. 10:30:00

Nakon brojnih negativnih reakcija na izjavu da bi ‘eliminirao’ i ‘procesuirao’ hrvatske branitelje iz redova HOS-a koju je u petak ujutro izrekao Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba na idućim lokalnim izborima, kasnije se ispričao. 

Na Troskotovu izjavu reagirali su mnogi, a između ostalih i njegovi stranački kolege poput saborskog zastupnika Mosta i hrvatskog branitelja Mire Bulja i Mostovog splitskog vijećnika Josipa Markotića. 

Ispriku Zvonimira Troskota prenosimo u cijelosti:

Pogriješio sam, oprostite!

Dragi ljudi, tek sam sada uvidio koliko je moja izjava bila nedovoljno jasna i koliko je zbog toga štete prouzročila. Jako mi je žao zbog toga i najiskrenije se ispričavam svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji zbog te moje nepromišljene izjave.
Gostovao sam u programu na N1 televiziji i pokušavao ukazati na stalno ponavljanje scenarija u kojem kad god se dogodi nekakva afera i isplivaju ozbiljni problemi kao što je potres i zakašnjela reakcija vlasti, uvijek “iskoče” u prvi plan neke nametnute ideološke teme koje onda u potpunosti zasjene probleme koji su aktualni. 

U tom trenutku sam nedovoljno jasnom izjavom svrstao osobe u HOS-ovim obilježjima u one koji namjerno odvlače pažnju i zbog toga im se još jednom najiskrenije ispričavam. U mom srcu je bila samo namjera osuditi sve totalitarne režime, a treba i sada reći da su HOS-ove oznake bile dio službenih postrojbi hrvatske vojske.

Ono što vam također obećajem: kad god pogriješim uvijek ću istupiti javno i ispričati se za svoje pogreške i što je jednako važno – greške neću ponavljati!

Hrvatska je iznad svih nas. A mi ćemo učiniti sve za nju da ju sačuvamo i učinimo pravednijom i ljepšom, zaključuje Zvonimir Troskot. 


Podsjetimo, gostujući na N1 televiziji Zvonimir Troskot izjavio je da bi ‘eliminirao’ i ‘procesuirao’ hrvatske branitelje iz redova HOS-a. Troskot je komentirao incident, kada su se na obilježavanju obljetnice akcije “Maslenica” pojavile i osobe s u odorama HOS-a, elitne jedinice Hrvatske vojske te legitimnim i legalnim obilježjima, zbog čega je predsjednik Zoran Milanović, isto kao i vojni zapovjednici, odbio sudjelovati u protokolu.

Podsjetimo, na današnji dan 22. siječnja 1993. počela je velika oslobodilačka operacija Hrvatske vojske pod kodnim imenom Gusar poznatija kao oslobođenje Masleničkog mosta i okolice. 

Bila je to jedna od velikih pobjeda Hrvatske vojske koja je primarno značila dvije stvari: kopnenu deblokadu Dalmacije i njenu kopnenu prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske, te težak vojni poraz srpske vojske koji je uvelike utjecao na njen borbeni moral do završetka rata.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: GS/Foto:fah

Autor: