Nakon dr. Vesne Bosanac bojimo se da će za ravnatelja vukovarske bolnice opet postaviti dr. Stanimirovića!

30.06.2013. 17:48:07

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91), čiji je počasni predsjednik legendarni zapovjednik obrane Vukovara Mile Dedaković-Jastreb, ogorčena je smjenom dr. Vesne Bosanac s mjesta ravnateljice vukovarske bolnice. Ona je, zajedno s časnim i uvaženim, a na žalost, pokojnim, dr. Jurajem Njavrom, godinama "zaštitni znak" ove ratne bolnice, pa je tim čudnije što je  nakon svega što je prošla, ponovno bačena u blato, podcijenjena i omalovažavana.

Nešto slično pokušali su s njom učiniti i tijekom 2000., dolaskom Račanove vlasti, ali tada je moja malenkost u suradnji s brojnim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata organizirala diljem Hrvatske niz humanitarnih koncerata i tribina s nazivom "Od srca srcu za vukovarsku bolnicu", pa je nakon toga ipak nisu smijenili. Ali, "kolo se okreće", ponovno su došli na vlast Račanovi sljedbenici i uspjeli su ono što nikome ne bi palo ni na pamet. Naime, umjesto da su već sada nazvali vukovarsku ratnu bolnicu imenom doktorice Bosanac i dr. Njavre, oni su jednostavno maknuli uvaženu liječnicu, koju smo među ostalim predlagali i za Nobelovu nagradu za mir. Stoga se slažemo s ostalim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, koje su također osudile i sa gnušanjem primili ovu vijest. Bojimo se samo da sada umjesto dr. Bosanac ne postave za ravnatelja vukovarske bolnice dr. Vojislava Stanimirovića, koji je tu dužnost obavljao i kad je ova bolnica bila u srpskim rukama, kad se zvala "Sv. Sava", dakle od 18. studenoga 1991., i kad je taj čovjek koji je bio na strani agresora pobjedonosno pisao da je nakon pokolja koji su učinili srpski agresori u ovome gradu "pao posljednji ustaški bastion".

>>Udruga za promicanje prava pacijenata: Uvjereni smo kako je smjena dr. Vesne Bosanac ne samo politička nego i potpuno neprimjerena

Hrvatski branitelji ne smiju dozvoliti da se tek samo tako ova vlast poigrava  s ljudima koji su dali i krv za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, jer nakon podle i ničim opravdane smjene dr. Vesne Bosanac vrlo brzo možemo očekivati da više ni jedan istaknuti branitelj ne će biti ni na jednoj važnoj funkciji.

Čudi nas da se ovom prigodom među prvima nije javio ministar branitelja Predrag Matić, inače Vukovarac, koji zna biti "svakom loncu poklopac". Dakle, gospodine Matiću, što vi kažete na smjenu uvažene vukovarske legende, jeste li i vi možda sudjelovali u ovoj ogavnoj igri, ili pak po tom pitanju nemate što reći. Ako nemate, nemojte nas, molimo vas, više "maltretirati" izjavama o vašim velikim podrškama homoseksualcima i zvati branitelje da na njihovim manifestacijama budu u prvim redovima. Ovo je ipak važnije.

Ili se to nama samo tako čini?

Mladen Pavković

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.