Nakon istupanja iz Saveza za Hrvatsku

07.02.2015. 17:24:53

Obiteljska stranka nastavlja samostalno politčko djelovanje Dame i gospodo, srdačno vas pozdravljam. Hvala što ste došli na ovu konferenciju za novinstvo. Kao što vam je poznato Obiteljska stranka istupila je iz Saveza za Hrvatsku. Prije istupanja osobno sam izvijestio sve predsjednike članica SZH, a nakon toga i službeno pisanim putem. Svi su izrazili žaljenje, ali i razumijevanje za našu odluku. Još jedanput se zahvaljujem svim predsjednicima i svim strankama. Uistinu sam osobno stekao niz dragih prijatelja, a Os je obogaćena našim dosadašnjim zajedništvom. Nije bilo nikakve svađe ili bilo što neugodno. No, Obiteljska stranka ima specifičan politički, izvorno hrvatski, proizvod. Naša politika polazi od dva temeljna stupa: 1. Trajne općeljudske i kršćanske vrijednosti u kojima nam je na srcu osobito: - zaštita ljudskog života od začeća do prirodne smrti, a to znači da odbacujemo abortus, industriju proizvodnje ljudskih bića i manipuliranje ljudskim bićima u bilo kojoj fazi njihovog života; - zaštita braka kao zajednice jednog muškarca i jedne žene te obitelji temeljene na zajedništvu dvije ili više generacija; - odbacivanju rodne ideologije, te čišćenju hrvatskog zakonodavstva i javnosti od nasilja temeljenog na redefiniciji ljudske osobe, braka i obitelji te svih međuljudskih odnosa; - socijalne pravde i obiteljski osviještene politike. 2. Hrvatskih nacionalnih interesa kao što su: - snažan ekonomski, kulturni, gospodarski i ukupni razvoj Republike Hrvatske i hrvatskog naroda u cjelini; - zaštita vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu; - odbacivanje laži o povijesnoj krivnji Hrvata te prihvaćanju činjenice da je moderna Hrvatska temeljena na iskustvu naše generacije osobito zadobivenog u Domovinskom ratu; - EU temeljen na kršćanskim temeljima i na suverenosti naroda i država, a što se sve više narušava te postajemo objekt raznih nehrvatskih politika. Oko naprijed navedenih pitanja nije bilo onog stupnja suglasnosti koji bi bio nužan za ostanak Osi u SZH. Obiteljska stranka posebno poziva razne udruge, pokrete, inicijative i udruženja kršćanskog nadahnuća da se okupimo oko zajedničkih vrijednosti. Os njima nudi svoj pravni okvir i iskustvo (ali i drugim ljudima dobre volje) da preobrazimo Hrvatsku zajedno. Također nudimo široku suradnju u kojoj će se znati tko što radi kako bismo zaštitili naše vrijednosti. Nudimo svim pojedincima kršćanskog nadahnuća i iskustva mogućnost snažnog i usmjerenog političkog djelovanja jer smo svjesni da samo iskusni kršćani, zajedno s drugim ljudima dobre volje, na svim poljima društvenog djelovanja mogu preobraziti Hrvatsku te ju učiniti zemljom ispunjenih ljudi, zemljom razvoja, znanja, otvorenosti životu i istinskim ljudskim pravima. Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.