Nakon kiše uvijek zasja sunce: Od utorka opet lijepo ljetno vrijeme

30.06.2014. 13:07:54

U utorak pretežno sunčano i zdravo vrijeme.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak u većem dijelu sjevero-zapadne Hrvatske padala je kiša. Tijekom dana jug i Slavonija mogu očekivati kišu. Jutarnje temperature u područjima u kojima je padalo i sijevalo kreću se oko 14 stupnjeva, dok je preko 20 na moru, gdje još nije stiglo nevrijeme.

Na širem zagrebačkom području i području sjevero-zapadne Hrvatske tijekom prijepodneva još mogu očekivati izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz količinu oborine 25-50 mm i vjerojatnost grmljavine 50-80 posto, objavljeno je na Meteoalarmu.

U Slavoniji i u Dalmaciji je popodne moguća i tuča praćena olujnim vjetrom.

Od utorka opet lijepo vrijeme

Kopno

U utorak pretežno sunčano i zdravo vrijeme. Vjetar većinom slab, u Slavoniji umjeren sjeverozapadni. Ujutro svježe uz kratkotrajnu maglu i temperaturu od 8 do 15°C, a danju ugodno toplo s temperaturom od 21 do 25 Celzijevih stupnjeva. Poslijepodne je uglavnom u gorskim krajevima mala mogućnost za lokalne pljuskove.

U srijedu pretežno sunčano i malo toplije. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, mjestimice uz kratkotrajnu maglu, a najviša dnevna temperatura od 23 do 27°C.

More

U utorak će biti pretežno sunčano. Ujutro je u zaobalju ponegdje moguća magla. Poslijepodne u zaobalju lokalno i prolazno jači razvoj naoblake uz mogućnost slabog pljuska s grmljavinom. Ujutro će puhati slaba bura, podno Velebita umjerena do jaka. Danju će zapuhati slab maestral, uz zapadnu obalu Istre slabo jugo. Jutro osjetno hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 14°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature od 24 do 28°C.

Stabilno i pretežno sunčani bit će tijekom srijede. Noću u Dalmaciji burin, na sjevernom Jadranu ponegdje slabo jugo. Danju će na sjevernom Jadranu puhati slabo do umjereno jugo, u Dalmaciji slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u novom porastu i bit od 13 do 17°C u zaobalju, od 17 do 22°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 26 do 29°C.

  • Autor: crometeo.hr / A. Pranjić
  • Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.