Nakon ove informacije nikome na Maksimiru nije svejedno; Dinamo u šesnaestini finala Europske lige čeka najteži mogući protivnik!

10.12.2021. 16:51:00

Nogometaši Dinama će u ponedjeljak 13. prosinca doznati protiv koga će igrati u šesnaestini finala Europske lige. 'Modrima' prijete trećeplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka, a ugledni francuski matematičar Julien Guyon svojim je izračunom zabrinuo sve na Maksimiru. 

Dinamo će u ždrijebu biti nositelj, zajedno s Glasgow Rangersima, Real Sociedadom, Napolijem, Olympiakosom, Real Betisom, Bragom i Lazijem. 

No, 'problem' su potencijalni protivnici jer kao nenositelji iz Lige prvaka u ovaj ždrijeb dolaze Red Bull Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Sheriff, Barcelona, Atalanta, Sevilla, Zenit Saint Petersburg!

Na žalost, lošim vijestima za Dinamo tu nije kraj, a sve je svojim izračunima pojasnio ugledni francuski matematičar Julien Guyon jer u ovoj fazi natjecanja ne mogu igrati klubovi iz iste zemlje.

West Ham United - Dinamo, 6. kolo Europske lige, 2021/22.
Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

Tako prema Guyonovim izračunima Dinamo u šesnaestini finala Europske lige ima najviše šanse zaigrati protiv Seville (15.48 posto), Barcelone (15.43 posto) te Atalante (14.28 posto)! Slijedi Porto, pa Sheriff, Zenit, RB Leipzig te na kraju Borussija Dortmund.

Nakon ovog nikome na Maksimiru nije svejedno, s jedne strane se nudi spektakularni okršaj s velikanima poput Barcelone, no u isto vrijeme šanse za prolazak dalje rapidno padaju... Sve će ipak biti jasnije u ponedjeljak nakon ždrijeba uz napomenu da su prve utakmice na rasporedu 17. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije. Dinamo će kao nositelj uzvratnu utakmicu igrati na Maksimiru.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivan Žurić/Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.