Nakon potresa u Zagrebu: Podrhtavalo kod Siska i u Dalmaciji

21.04.2021. 09:53:00

Zagreb i okolicu sinoć je pogodio potres. U 23 sata i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom u Markuševc. Magnituda potresa iznosila je 3,1 prema Richteru. 

No, tlo je još jednom podrhtavalo u središnjoj Hrvatskoj. Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa bio je u blizini Siska i jačine 2,4 po Richteru.

Zatreslo se noćas i u Dalmaciji. U ponoć i 46 minuta Seizmološka služba zabilježila je potres umjerene jačine s epicentrom 20 km sjeveroistočno od Sinja, kod mjesta Rujani Donji (BiH) uz granicu sa Hrvatskom. Magnituda potresa iznosila je 3,0 prema Richteru. Prema dosadašnjim informacijama, potres se u Hrvatskoj osjetio u Sinju i okolici.

“Zvuk potresa je bio dug”, “Kao grmljavina”, “Dobro je zatreslo, čula se jaka i duga tutnjava”, samo su neki od komentara građana iz Dalmacije ostavljeni na EMSC-u.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: GS/Foto: EMSC; fotomontaža: Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.