Nakon što je izvrijeđao Thompsona i Vatrene, Beljak se javno posuo pepelom

18.07.2018. 10:29:56

Krešo Beljak, predsjednik nekad ugledne Hrvatske seljačke stranke, jučer je Thompsona, ( a preko njega posredno i Vatrene i pola milijuna Hrvata koji su ih dočekali) proglasio smećem fašističkim Kad je vidio da je Thompson u autobusu s Vatrenima, Bljak je napisao: “Mora mi smeće fašističko dan pokvarit…ali neće, nabijem i njega i sve fašiste…” Thompson je došao na poziv svih reprezentativaca ( Luka Modrić: ‘Tompson je bio naš prvi uvjet’;  Ivan Rakitić: ‘Stigao je kralj! Jedan jedini’;  Zlatko Dalić: Njegova pjesma lijepa li si? naša je himna) pa su tako i oni posredno postali smeće fašističko. S kim se družiš, takav si! Nakon što je bivši lopov i obijač automobila s pravomoćnom sudskom presudom sabrao, dan poslije javno se posuo pepelom: “Jučer sam se na Twitteru osvrnuo na fašista koji mi je pokvario dan. Svi su u njemu odmah prepoznali Marka Perkovića Thompsona. To, očito, nije slučajno. Primio sam stotine uvredljivih poruka. Ali, primio sam još više poruka podrške. No, pogriješio sam. Način na koji sam to napisao nije primjeren u javnom prostoru. Nije primjereno da sam to uopće napisao jučer. Nisam se trebao nijednom riječi osvrnuti na ništa drugo osim na senzacionalni uspjeh naše nogometne reprezentacije.
Međutim, želim naglasiti da ovo nije bio napad na Marka Perkovića Thompsona osobno nego moj bunt prema politici koja nas razdvaja i hrani mržnjom još od Drugog svjetskog rata.U glazbeni opus gospodina Perkovića ne ulazim, isto tako niti u ukus onih koji slušaju njegove pjesme. No, radi se o pjevaču čiji su koncerti zabranjeni u mnogim zemljama svijeta zbog ideologije od koje se nikad nije ogradio niti je osudio. Fašizam je najveće zlo koje se dogodilo čovječanstvu i ne postoji „ali“.Hrvatska zaslužuje bolje i nikome se ne bi smjelo nametati što će slušati u trenucima najvećeg nacionalnog ponosa. Stihovi koji vrijeđaju bilo koga ne mogu biti domoljubni, ma koliko se netko trudio prikazati drugačije. Domoljublje i patriotizam ne znači i ne smije značiti mržnju prema drugim nacijama ili sunarodnjacima koji misle drugačije.Dovesti čovjeka koji razdvaja nije trebao biti imperativ. Bez obzira tko o tome odlučivao. To bi u konačnici bilo u interesu i jednih i drugih i trećih, prije svega zbog sigurnosti da naša djeca više nikad neće morati ratovati. No, sretan sam što je Hrvatska pokazala svoje pravo lice. Misija onih koji su htjeli da se u glavnom gradu Hrvatske uzvikuju sporni pozdravi, da se veliča pobijeđeni zločinački režim – NIJE USPJELA.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.