Nakon vukovarskog prosvjeda kreće suđenje za ubojstva na Borovo Commerceu

27.10.2018. 10:20:25

Nakon vukovarskog prosvjeda kreće suđenje za ubojstva na Borovo Commerceu, optuženi Petrović i danas aktivni član Vučićeve vojske Nakon prosvjeda u Vukovaru, mnogi se pitaju hoće li DORH intenzivirati svoje aktivnosti vezano uz kažnjavanje ratnih zločinaca koji su počinile gnjusne, zvjerske likvidacije civila te branitelja. Prema navodima Večernjeg lista u tiskanom izdanju, u Osijeku uskoro počinje suđenje za zarobljavanja i ubojstva civila i ratnih zarobljenika u Borovo Commerceu. Suđenje bi trebalo početi 14. studenog, a među optuženima, prema zapovjednoj odgovornosti je i general-major Đokica Petrović. Ono što je frapantno jest da je taj čovjek i dan danas aktivan u vojsci u Srbiji te slobodno šeta svojom zemljom bez straha da će stići pred lice pravde. Aleksandru Vasiljeviću, podsjećamo, počelo je suđenje u Osijeku za brutalno iživljavanje i zvjerstva u logorima u Srbiji, Stajićevu, Begejcima, Nišu, Sremskoj Mitrovici te Staroj Gradiški. Na vukovarskom prosvjedu jedna od najpotresnijih priča bila je ona Snježane Maljak, koju su silovali četnički zlotvori. DORH ističe da su za taj zločin osuđeni Rade Ivković i Dušan Ivković. Jedan je pobjegao u Srbiju davno, a jedan je nestao taman uoči izricanja presude na osječkom sudu 2012. godine. Za zločine nad mještanima Tovarnika, traje ponovljeno suđenje u Vukovaru, ističu u DORH-u.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.