NAPAD NA GENERALA ŽELJKA SAČIĆA, NAPAD JE NA SVE HRVATSKE BRANITELJE I DOMOVINSKI RAT!

28.11.2021. 10:31:00

"RASPRAVA", bolje rečeno, govor iz mržnje kojeg je u petak u hrvatskom Saboru izrekao Milorad Pupovca prema generalu SJP "Lučko", Željku Sačiću, ujedno i saborskom zastupniku. U Hrvatskom saboru dogodio nezapamćeni incident. Naime, nakon što je  zastupnik Pupovac još jednom govorio o tzv. etničkom čišćenju srpske nacionalne  manjine '90-ih, što za njega nije neuobičajeno, usudio se ići korak dalje. Dva puta  je zastupniku i generalu pobjedničke hrvatske vojske Željku Sačiću uputio  znakovitu poruku: 'Vi ste se zastupniče izvukli". Kao zastupnik u Hrvatskom Saboru, što se general pobjedničke vojske ima "izvući"? Od čega ili koga? Povampireni Mićo, broji krvna zrnca gdje god stigne, ali ovakav nezapamćeni govor iz mržnje odavno nije zapamćen. No to nije ništa začuđujuće od njega, već smo naučeni, ali osim Hrvatskih suverenista, nitko u Saboru nije branio generala Sačića, jer ovo je otvorena vrsta specijalnog ratovanja spram Republike Hrvatske. Napad na generala Željka Sačića, napad je na sve hrvatske branitelje, napada na Svetinu, na Domovinski rat. General koji je vodio mnoge bitke, sada mora voditi "rat" s onim čija su braća i "braća", napali, razarali, okupirali, činili razna zlodjela. Tko je razorio Vukovar, Lipik, Pakrac ....tko je raketirao civilne ciljeve u Zagrebu, Metkoviću, Splitu, Dubrovniku i ostao je zločin bez kazne. Do kada će se Miloradu Pupovcu dozvoliti pljuvanje, vrijeđanje i omalovažavanje svega onog što čini ovu državu, one koji su je stvarali, a neće priznati niti se pokajati za zlodjela svojih pripadnika nacionalnih manjina, svoje srpske braće, okrvavljenih ruku, kao pripadnici agresorske vojske na Republiku Hrvatsku. Nitko ih nije tjerao na rat niti nešto drugo. 1995. godine ponuđeno im je potpisivanja "Plana Z4", kojeg su odbili, a donijeli su plan evakuacije iz SAO "Krajine"

ŽELJKO SAČIĆ: U okviri zakonskih mogućnosti i Poslovničkih mehanizama učinio sam sve sto su mi te ovlasti dozvoljavale( čak i više od toga..zaradio i 3 opomene) da izrazim svoje duboko neslaganje s tim njegovim ( tada iznesenim) protuustavnim stajalištima, revizijom DOR-a..krivotvorenjem naše uloge i krvave ratne prošlosti u toj velikosrpskoj agresiji.. .Zatražio i od tada Predsjedavajućeg, g.Radina , da zapovijedi saborskoj straži da Pupovca isprati ili iznese iz Sabornice. ŠTO SAM JOŠ TREBAO !?? Primijeniti nasilje? I time se deklarirati kao " nekontrolirani i necivilizirani divljak" ? Ne, to nisam želio uraditi. Preformuliraj pitanje..zašto su druge kolegice i kolege ( osobito nazočni iz HDZ-a, SDP-a.. a i g.Penava) tada "glasno" šutjeli ?
Ponijeljeli su se kao nojevi. Gurnuli su glave u pijesak (pod klupe). Pa zar u Hrvatskom državotvornom Saboru nema više hrvatskih branitelja, koji bi branili ne samo generala Sačića, mada njemu osobno obrana ne treba, ali ovdje se događalo nešto više, a vi ste na to šutjeli. Penava! Gdje je sada optužnica? ovo više nije politika, ovo je otvorena agresija na Hrvatsku, na svojstven način Milorada Pupovca, činjenjem i ne činjenjem, ali uglavnom svi su šutjeli tj. ne činili ama baš ništa.
Gdje ste predsjedniče Države, Vlade, Sabora, izostala je Vaša svađa? Ovo nije za svađu već za svaku osudu. Ako zbog jedne majice HOS-a u Okučanima, te da sad ne nabrajamo sve što se događalo i reagiralo, na ovakav govor mržnje, se šuti, jer ovo nije samo napad na jednog generala, ovo je obrana nacionalnih interesa Republike Hrvatske.
U Ustavu RH piše: u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.
Milorade, zar je ovo nejasno. Za dobrobit naroda i nacionalnih manjina, bolje da ne istupate na ovaj način, jer svojim govorom mržnje, donosite samo netrpeljivosti, kao "mirotvorac", progovorite gdje su kosti dr. Ivana Šretera, da svojim utjecajem (uvlakačem) potičete da se pronađu svi nestali iz Domovinskog rata ili vas je pogodio pronalazak posmrtnih ostatka u Boboti, jer to je još jedan zločin počinjen od strane agresorske i pobunjeničke vojske.
Riječima upućenim generalu Sačiću, na što ste mislili? Je li mislio na četničko streljivo, granatu ili nož, ne znamo. Hrvatski suverenisti sa žaljenjem konstatiraju kako  niti u najcrnjem scenariju hrvatski branitelji, koji su ’95-te godine slavili pobjedu  nad okupatorom, nisu mogli očekivati ovakav izričaj u Hrvatskome saboru.  (Zekanović)
Točno, sramotno, teško je danas biti hrvatski branitelj, posramljen, krivi za stanje u državi, jer to nije ona država za koju ste se borili. Tko gdje god stigne otrese se na Vas, sve što ne valja, krivi su hrvatski branitelji, koji su bili spremni život dati za ovu državu, a mnogi su i dali.
I da podsjetim, oko 16 tisuća poginulih, svatko ima svog krvnika, iz redova srpske agresorske vojske, četnika, tzv. JNA, a i u Haagu je tako nešto rečeno. Srbija je bila agresor na Hrvatsku uz pomoć domaćih pobunjenika, uglavnom srpske nacionalne manjine.

I svaki put kada se od ovakovih spodoba napadne hrvatski branitelj, Domovinski rat, glavu dolje (bez ruke na leđa) kao nojevi, u pijesak ili pod klupe.

No, general Sačić nije samo za vrijeme rata vodio bitke, vodio je i bitke za slobodu generala Gotovine - Markača - Čermaka, uz pomoć članova UHB RH, te veliku podršku hrvatskog naroda. 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.