Napad u Manchesteru: Poginule 22 osobe, očajne majke traže svoju djecu

23.05.2017. 10:51:02

Krvavi napad dogodio se u ponedjeljak navečer na koncertu Ariane Grande u Manchesteru u Velikoj Britaniji. Britanska policija napad tretira kao teroristički, a broj ubijenih i ranjenih svakim satom je sve veći. Šef policije Ian Hopkins kazao je kako je više od 400 pripadnika policije uključeno u istragu oko eksplozija. Hopkins vjeruje kako su ovi napadi djelo jednog čovjeka za kojeg se može potvrditi da je umro na koncertu. Potvrđeno je i kako su eksplozivne naprave bile improvizirane. Prioritet je otkriti je li djelovao sam ili je bio član neke od terorističkih ćelija, a istraga se kreće uz pomoć tijela nacionalne sigurnosti i obrane protiv terorizma. Charlotte Campbell u očajničkoj je potrazi za svojom kćeri kojoj ne može ući u trag nakon koncerta. Na koncertu je bila sa svojim prijateljom Adamom koji je u bolnici. – Bila je na koncertu, javila kako se dobro provodi i kako je sretna što sam je pustila da ode. Bila je sa svojim prijateljom Adamom. Adam je pronađen prije otprilike pola sata i u bolnici je – ali ne i Olivia – napisala je potresena majka. Londonski gradonačelnik Sadiq Khan je potvrdio da osiguranje pregledava i kontrolira glavni grad. Rekao je da je stalnom kontaktu s policijom te da će stanovnici Londona viđati sve više policije na ulicama. – London danas ostaje ujedinjen s velikim gradom Manchesterom nakon barbarskog napada. Ovo je kukavički čin terorizma, napisao je Facebooku. Kazao je da je srcem uz žrtve, njihove obitelji i sve na koje je napad utjecao. – Ponovno smo vidjeli herojstvo naših hitnih službi. Imaju punu našu podršku i u mislima su nam danas, dodao je. Zaključio je da se Manchester i Britanija nikada neće uplašiti terorizma.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.