Napadi na generala Krstičevića dolaze iz Mesićevog miljea!

29.11.2016. 18:35:13

Ovo što se želi staviti generalu Krstičeviću na teret, Haški sud već je '96.-e godine odbacio kao neutemeljeno i tu se radi o čistom informacijskom ratu političkih opcija, kazao je Tuđman Sin pokojnog prvog hrvatskog predsjednika, saborski zastupnik Miroslav Tuđman komentirao je za Direktno.hr povećanje sredstava iz proračuna za obranu Hrvatske, kao i napade na generala Damira Krstičevića i pripadnike HVO-a koji u uhićeni u BiH. Preporuka je NATO-a da zemlje članice pokušaju ostvariti dva posto BDP-a za proračun, mi smo daleko ispod toga, objašnjava Tuđman. "Godinama se smanjivao proračun za vojsku i ovo je pitanje dostizanja te odluke NATO-a, odnosno zahtjeva ili preporuke NATO-a da napokon vojska počne funkcionirati normalno. S obzirom na taj predviđeni rast od 3,2 posto BDP-a, to povećanje neće bitno opteretiti druge stavke proračuna. Vojska je smanjivala svoj proračun zadnjih 15 godina i dolazi u pitanje normalno funkcioniranje tog sustava", kazao nam je Tuđman. Otkrio nam je iz kojeg miljea dolaze napadi na generala Damira Krstičevića. "Ovo što se želi staviti generalu Krstičeviću na teret, Haški sud već je '96.-e godine odbacio kao neutemeljeno i tu se radi o čistom informacijskom ratu političkih opcija koje su bile protiv toga da generale koje je umirovio nasilno Mesić, kao predsjednik Republike, da se naprosto ponovno vrate na tu poziciju. Ti napadi dolaze iz tog miljea". Optužbe i najave optužbi protiv pripadnika HVO-a u BiH odvojen je problem od napada na generala Krstičevića, smatra. "Medijski spinovi. to je rezultat onoga što očigledno predstoji Bosni i Hercegovini da bi mogla imati jedan samoodrživi razvoj, a to je federalizacija BiH. Sad se nalaze bošnjačka i srpska strana na istoj frekvenciji, zato što Srbi u BiH ne žele da se dira u statut Republike Srpske, a Bošnjaci žele to srušiti, odnosno žele unitarnu BiH, a tu se onda Hrvate želi eliminirati kao ravnopravne političke partnere. Drugim riječima, ugrožava se ovaj temeljni koncept BiH kao države tri konstitutivna i suverena naroda", zaključio je Miroslav Tuđman za Direktno.hr.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.