Napeto na dočeku Dalića u Livnu: Osim Thompsona stiže i nepozvani gost?

24.07.2018. 10:42:41

Organizatori dočeka Zlatka Dalića u Livnu napravili su pravi potez kada su cijeli događaj pomaknuli za dan kasnije, umjesto u utorak 22. srpnja na dan kasnije. Nevrijeme koje je dohvatilo Dalmaciju i južni dio Bosne i Hercegovine zaista je snažno, te se u takvim uvjetima ne bi mogla napraviti fešta kakva se planira za sutra. Dakako, meteorolozi najavljuju i bolje vremenske uvjete, smirivanje grmljavinskog nevremena koje plamti iznad i okolo Livna… Daliću se uistinu sprema veličanstven doček, zanimanje je toliko golemo da će se glavnina događaja prebaciti na gradski stadion i očekuje se nekoliko desetaka tisuća ljudi. Uz najavljene pjevače, Matu Bulića, Marka Perkovića, sprema se i milenijska fotografija u izvedbi čuvenog Šime Strikomana. Livno se već danima priprema za doček. No, jedno pitanje stoji iznad dočeka. Koje? Hoće li se siva eminencija hrvatskog nogometa, Zdravko Mamić pojaviti u Livnu? Zdravko Mamić je stacioniran u Bosni i Hercegovini, Međugorje nije daleko. No, njegova životna situacija koja se zakomplicirala nakon nepravomoćne presude i koja je rezultirala odlaskom iz Hrvatske, te svježi događaji oko Saveza koje je inicirao Zlatko Dalić stavlja Mamića u neugodan položaj. Je li Zdravko Mamić uistinu pokušao smijeniti Zlatka Dalića nakon završetka kvalifikacija za SP, poslije utakmice protiv Grčke? Je li sudjelovao u agitaciji članova Izvršnig odbora Saveza nakon utakmice protiv Perua na američkoj turneji s ciljem odstranjivanja Dalića? Ta neugodna pitanja koja su se nadvila nad Mamićem stavljaju ga u poziciju da mu dolazak u Livno u svakom slučaju može biti loše iskustvo. Opet, kako ne doći do izbornika u slavlju nakon vlastitih riječi: “Zar mislite da bi Dalić bio izbornik da ja to nisam htio”? Zlatko Dalić je svoje rekao, nezadovoljan zakulisnim igrama oko svog rada, reakcije pljušte, svi se pokušavaju oprati, od Mamića i članova IO HNS-a. Pritom Dalić još uvijek razmišlja o svojoj budućnosti. Hoće li u njemu odluka sazrijeti za vrijeme dočeka, hoće li na nju utjecati možebitno pojavljivanje Mamića na fešti, ostaje nam za vidjeti. Uglavnom, nakon Dalićevih riječi situacija u Savezu se stubokom promijenila. Jer, dosad su izbornici bili najčešće bili lutke na koncu, a nakon senzacionalnog Dalićevog uspjeha on je potrgao sve konce i odlučuje sam. I bori za za svoj autoritet! Muški! Autor: Andrija Kačić Karlin/zagreb.info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.