Naprasno prekinut TV prijenos s Jelačić placa na 10 televizija!

03.05.2015. 10:18:42

Ipak, cijeli je Skup zajedništva, kako doznajemo, snimljen i televizije će ga emitirati - Z1 televizija emitiranje snimke najavila je već za nedjelju u 15:00 Zanimljivo je da je TV-prijenos koncertnog spektakla u organizaciji prosvjednika iz Savske 66 prekinut nakon što su se na pozornici mogle čuti kritičke riječi na račun Zorana Milanovića i neposredno prije nego što je na binu stupio Marko Perković Thompson Nakon što je klapi Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, na sam dan koncerta u Zagrebu zabranjen nastup od strane ministra obrane Ante Kotromanovića, koji je to navodno učinio na osobno inzistiranje premijera Milanovića, momci iz klape s pola puta za Zagreb okrenuli su se i vratili kući u Split. No, to nije bio jedini pokušaj diverzije Skupa zajedništva, koji je na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, na kraju uspio okupiti više od 50.000 građana. Čak 10 lokalnih i regionalnih televizija u Hrvatskoj i BiH i jedna u Australiji, prenosile su spektakularni koncert punih sat vremena, nako čega je iz neobjašnjivih razloga nestalo signala na svim televizijama! Brojni gledatelji nazivali su lokalne televizije i iskazali veliko nezadovoljstvo i ogorčenje. Sam Đuro Glogoški u svom završnom govoru na Jelačić placu, izrazio je otvorenu sumnju kako se radi o medijskoj diverziji bez presedana. Gledatelji širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine te dijaspore pratili su prijenos preko Z1 televizije, Osječke televizije, Slavonskobrodske TV, Srce TV iz Čakovca, Dubrovačke televizije, Televizije Jadran, Zadarskog VOX-a te HTV-a Oscar C iz Mostara, Posavske TV i CNRTV-a Sydney. Nakon sat vremena u eteru je natupio mrak. Neslužbeno se doznaje da je prvo državna monopolistička tvrtka Odašiljači i veze odbila "iz tehničkih razloga" sudjelovati u realizaciji TV prijenosa s Trga (o čemu postoji i dokument), da bi privatna tvrtka koja se prihvatila tog riskantnog posla, poslije punih sat vremena ostala bez signala! Nakon što je spektakl na Jelačić placu završen - signal se nekim čudom ponovo pojavio... Ipak, cijeli je Skup zajedništva, kako doznajemo, snimljen i televizije će ga emitirati u znak prosvjeda, ali i kako bi pokazale gledateljima da one namaju veze s ovakvom vrstom cenzure. Z1 televizija emitiranje snimke najavila je već za nedjelju u 15:00 sati, a i druge televizije govore o udarnim terminima.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.