NAROD ODLUČUJE: ‘Imamo dovoljno potpisa, Kuščević plasira laži u medije’

11.10.2018. 11:40:56

Građanska inicijativa Narod odlučuje, u povodu medijskih napisa da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendum o izbornom zakonu, ustvrdila je da je sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma Iz Inicijative poručuju da “ne komentiraju neslužbene laži ministra uprave Lovre Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje iznosi službeno”. “Sigurno imamo dovoljan broj” “Povodom upita brojnih medija potvrđujemo da je Građanska inicijativa Narod odlučuje sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu. Hrvatski su građani dali 30.000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 za prvo referendumsko pitanje i 407.469 za drugo referendumsko pitanje)”, stoji u priopćenju inicijative. Navode da je demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Saboru preduvjet borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske. Informacije su neslužbene U medijima je objavljeno da građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nisu prikupile dovoljno potpisa za tri referendumska pitanja o izmjeni izbornog zakonodavstva i ukidanju Istanbulske konvencije. Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je bila povjerena provjera potpisa, navodno je pronašla brojne nepravilnosti i utvrdila da nijedna referendumska inicijativa nije dala najmanje 374.740 valjanih potpisa, koliko je bilo potrebno za raspisivanje državnih referenduma. Iz inicijative Istina o Istanbulskoj najavljeno je da će se o tome očitovati na konferenciji za novinare u 13.30 sati u Hrvatskom saboru.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.