Narodu je jasno da se Milanoviću bliži politički kraj!

18.01.2015. 14:05:05

Eurozastupnik (i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta) Andrej Plenković gostovao je u emisiji „Poligraf“ na Hrvatskom radiju. Glavna tema bili su izbori za predsjednicu RH. Među ostalim, Plenković je komentirao kvalitetu izbornog programa Kolinde Grabar-Kitarović, Milanovićevu agresivno-gubitničku retoriku, mogućnost kohabitacije Kolinde Grabar-Kitarović i SDP-ove vlade, očajničke tvrdnje Sandre Petrović Jakovine o upitnosti rezultata izbora...

O CRVENOM KARTONU SDP-ovoj KOALICIJI Kolinda Grabar-Kitarović u drugom je krugu predsjedničkih izbora pobijedila u 14 županija te nizu gradova, dok je u Zagrebu osvojila više od 200 tisuća glasova - šo je također veliki uspjeh za HDZ i koalicijske partnere. Rezultati dokazuju da birači žele snažni zaokret - udijelili su crveni karton Kukuriku koaliciji! Kandidatkinja HDZ-a ima kvalitetan program s kojim su se građani identificirali, dok je Josipović previše vjerovao predizbornim anketama i ostao nedorečen u okviru teme ustavnih promjena, koje su prilično nejasne hrvatskim građanima. O MILANOVIĆEVOJ POLITIČKOJ NEKULTURI Premijer Zoran Milanović iskazao je zapanjujuću razinu političke nekulture time što nije uputio čestitku izabranoj predsjednici, kao što to nije učinio ni nakon pobjede HDZ-a na europskim izborima. Javnost shvaća da je ovo njegov kraj kao premijera, a vjerojatno i kao predsjednika SDP-a. O OČAJNIČKIM POTEZIMA SDP-a Komentar Sandre Petrović-Jakovine o upitnoj ustavnosti rezultata izbora kompletno je promašen: njezina razmišljanja nisu u skladu ni s Ustavom, ni sa zakonom, a ni s tumačenjima ustavnopravnih stručnjaka. Njezina „interpretacija“ potrebne većine za pobjedu onemogućila bi provedbu predsjedničkih izbora. O PREDSJEDNIČINIM INICIJATIVAMA Kohabitacija će prije svega ovisiti o premijeru Milanoviću, a poziv na održavanje tematske sjednice Vlade o gospodarstvu smatram korisnim i konstruktivnim. Kolinda Grabar-Kitarović sada će se posvetiti pozicioniranju u ovlastima koje ima u zastupanju i oblikovanju vanjske politike, oružanim snagama i obavještajnim službama. U Hrvatskoj jedino predsjednica - osim europskih zastupnika - ima univerzalni mandat građana, što joj omogućuje da pokreće sve potrebne inicijative za kvalitetno funkcioniranje institucija u zemlji.
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.