'Naša stvarna snaga je u zajedništvu'

08.10.2017. 10:05:32

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u čestitki u povodu Dana neovisnosti svim je Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta poručila kako je stvarna snaga hrvatske države u zajedništvu svih, u samopouzdanju, mladima i vjeri u budućnost. Među važnim nadnevcima u našoj povijesti 8. listopada ima posebno mjesto kao dan konačnog i neopozivog stupanja na snagu odluke o neovisnosti Republike Hrvatske. Taj povijesni cilj ostvarili smo nakon mnogih stoljeća borbi za opstojnost i slobodu. Stoga se danas sa zahvalnošću sjećamo svih koji su kroz povijest žrtvom rada i života pridonijeli njegovu ostvarenju, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović. Poručila je i kako danas, kao neovisna država koja je punopravna članica međunarodne zajednice i Europske unije, Hrvatska ima sve formalne pretpostavke za slobodan nacionalni i društveni razvoj i afirmaciju u svijetu. No, naglasila je, stvarna snaga naše države je u nama, u našem zajedništvu i samopouzdanju, u našim mladima i našoj vjeri u budućnost. Uvjerena sam da ćemo ostvariti sve razvojne ciljeve kojima težimo. Vjerujem u budućnost naše neovisne Hrvatske, poručila je hrvatska predsjednica te svim Hrvaticama i Hrvatima te hrvatskim državljanima u domovini i diljem svijeta srdačno čestitala Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.