Našim braniteljima prosvjednicima stiglo božićno drvce

18.12.2014. 12:21:08

Dok dani u Savskoj prolaze uglavnom mirno, političari u svom stilu na brzinu i preko volje „odrađuju“ poslove koje rađe ne bi činili. Tako je Vlada u srijedu (ipak) održala već ranije dato obećanje da će se nebulozni članak o „razdvajanju“ mirovina odgoditi do kraja lipnja 2015. godine. Ako su mislili da je to „golemi ustupak“ braniteljima, jako su pretjerali. Ustupak bi bio da je Sabor izmijenio Zakon o mirovinskom osiguranju i taj nevjerojatni članak u kojem se krije napad na egzistenciju branitelja sasvim ukinuo, osobito ako se zna da su od njega izuzeti oficiri JNA koji su prije rata otišli u mirovinu, pa čak i oni koji su u toj vojsci napadali Hrvatsku. Naprotiv, oni koji su se priključili obrani Hrvatske i time postali hrvatski branitelji „krivi“ su za taj čin. Nagrađivanje neprijatelja i „kažnjavanje“ vlastitih vojnika za vjernost jedan je od oblika veleizdaje u kojoj je sudjelovao uz Vladu i Sabor, tj. svi zastupnici koji su za tu ludost glasovali. Da su sada to ukinuli pokazali bi makar malo zdravog razuma. Budući da su već ranije pobjegli na kojekakva mjesta za odmor, Vlada samo gasi „otvoreni plamen“, ali požar ne jenjava. Zato ostajemo na „požarištu“ (u šatoru i oko njega) na neodređeno vrijeme. Za početak je u Savsku 66 stiglo božićno drvce, a s Božjom pomoći tamo će biti i ponoćka, pa onda doček nove, nadajmo se sretnije, 2015. godine. A što ona donosi, samo Gospodin zna.   Mario Filipi Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.