Nastavak traganja za nestalima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

21.08.2019. 10:46:16

Terenske aktivnosti nastavak su prethodno započetih istraživanja koja će se odvijati na novoutvrđenim lokacijama na području Vukovarsko – srijemske županije.

U potrazi za osobama nestalima i smrtno stradalima u Domovinskom ratu Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja od 19. kolovoza 2019. godine nastavlja s provedbom aktivnosti terenskih istraživanja i probnih iskapanja na području Vukovarsko – srijemske županije.   Terenske aktivnosti nastavak su prethodno započetih istraživanja koja će se, temeljem prikupljenih saznanja o mogućim mjestima prikrivenih mjesta masovnih i pojedinačnih grobnica, odvijati na novoutvrđenim lokacijama na području Vukovarsko – srijemske županije.   O nalazima provedenih istraživanja Ministarstvo hrvatskih branitelja će, po okončanju planiranih aktivnosti, pravovremeno informirati javnost.   Podsjetimo, Republika Hrvatska još uvijek traga za 1.892 nestale osobe i posmrtnim ostacima smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa iz razdoblja Domovinskoga rata, pri čemu najveći broj žrtava – njih 531 čine osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.