Nastavlja se uspješna suradnja braniteljskih zadruga i OPG-ova s Podravkom

26.01.2020. 10:44:00

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Sastanak s Podravkom/IMG-20200124-WA0000.jpgSlika Slika Slika Slika Slika Slika

U toj partnerskoj suradnji s hrvatskim braniteljima Podravka ostvaruje svoj strateški cilj povećanja udjela domaće sirovine u proizvodima, a Ministarstvo hrvatskih branitelja svoj primarni cilj – skrb o hrvatskim braniteljima, nastojeći ujedno potaknuti njihovo socijalno uključivanje i prilike za zapošljavanje

U Ministarstvu hrvatskih branitelja u petak, 24. siječnja 2020. održan je sastanak s predstavnicima Podravke d.d. kojem su nazočili ministar Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke d.d. Marin Pucar te državna tajnica Nevenka Benić sa suradnicima, kao i predstavnici referalnih centara s područja cijele Hrvatske.

Tijekom sastanka analizirana je dosadašnja suradnja i predstavljen plan aktivnosti za tekuću godinu, a razgovaralo se i o mogućnostima proširenja suradnje s još više braniteljskih zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji bi svoje proizvode plasirali na tržište putem Podravke.

Ministar Medved poručio je kako u nastavku kampanje treba izdvojiti primjere dobre prakse na temelju dosadašnjeg iskustva te zaključio kako su, uz obostrano povjerenje, stvorene pretpostavke za nastavak još uspješnije suradnje, zahvalivši Podravci na suradnji i potpori koju pruža hrvatskim braniteljima.

U ime Podravke Pucar je poručio kako nikada neće narušiti to povjerenje te da će plasirati na tržište sve što hrvatski branitelji proizvedu. „Trebamo svi skupa vratiti kulturu rada i truda, a to onda i nagraditi,“ rekao je Pucar te najavio kako će Podravka nastaviti nagrađivati braniteljske zadruge i OPG-ove s kojima uspješno surađuje, pojasnivši kako je riječ o poticajnim potporama za povećanje proizvodnje s ciljem dugoročne suradnje.

Državna tajnica Benić istaknula je kako je u 2019. godini postignut značajan iskorak u odnosu na 2018. te dodala kako se u ovoj godini očekuje daljnji rast količine proizvoda koje braniteljske zadruge i OPG-ovi isporučuju Podravci.

Direktor Sektora poljoprivrede u Podravci d.d. Dalibor Kezele iznio je presjek dosadašnje suradnje i plan za naredno razdoblje, a koordinator suradnje Zvonko Beljo prenio je pozitivne reakcije i zahvale branitelja koji su uključeni u ovu suradnju s Podravkom.

Nazočni predstavnici referalnih centara također su iznijeli svoje prijedloge i poteškoće s kojima se susreću, a razgovaralo se i o otvorenim pitanjima poput sufinanciranja troškova prijevoza robe te skladišno-distribucijskim centrima za voće i povrće, kao i poljoprivrednim kulturama na jugu Dalmacije.

Svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i nadu za njezin uspješan nastavak.

Podsjećamo, Ministarstvo hrvatskih branitelja započelo je suradnju s Podravkom d.d. s ciljem pružanja podrške što većem broju zadruga OPG-a hrvatskih branitelja u plasmanu poljoprivrednih domaćih proizvoda na tržište. Sporazum o suradnji zaključen je 2017. godine, a u prvoj godini provedbe isporučeno je 4.133 tona sirovine od proizvođača hrvatskih branitelja. U 2019. godini zabilježen je značajan iskorak - isporučeno je 11.959 tona voća, povrća i žitarica, što predstavlja porast otkupa za 7.826 tona u odnosu na prethodnu godinu. Cilj je suradnju intenzivno nastaviti te povećati broj hrvatskih branitelja - proizvođača koji sudjeluju u realizaciji Sporazuma, kao i količine domaćih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.