NASTRADAO HRVATSKI VOJNIK! Do nesreće došlo uslijed rukovanja eksplozivnom napravom

04.07.2022. 14:19:00

Iz Ministarstva obrane RH stiglo je kratko i šturo priopćenje o stradavanju jednog od njihovih vojnika:

“Pripadnik Hrvatske kopnene vojske tijekom obuke za upućivanje u operaciju potpore miru KFOR 1. srpnja 2022. godine na vojnom poligonu Gašinci kod Đakova zadobio je opekline II. stupnja prilikom rukovanja eksplozivnom napravom. Nakon pružene primarne medicinske skrbi, upućen je na bolničko liječenje”, javljaju dopisom iz MORH-a.

Okolnosti stradavanja i okolnosti ovoga događaja se utvrđuju, a nakon istrage koja je u tijeku objavit ćemo više detalja…

Godina stradavanja hrvatskih vojnika

Podsjetimo, lanjska je godina u ovome resoru bila obilježenima brojnim smrtima pripadnika MORH-a, koje se zbog zabrinutosti nakon petog preminulog vojnika oglasila priopćenjem. Naime, u nešto više od mjesec dana smrtno je stradalo, izvan službe, pet njihovih pripadnika: u postrojbe su poslani vojni psiholozi pružiti potporu, zapovjedne strukture dobile su zadatak da analiziraju uzroke i eventualnu povezanost slučajeva.

Niz tragičnih gubitaka započeo je 8. lipnja kada je na području Zagrebačke županije pronađen mrtav dragovoljni ročni vojnik. Samo dva dana poslije u Bjelovaru je u automobilu na parkiralištu pronađen mrtav tridesetogodišnjak koji je pištoljem počinio samoubojstvo. Tijelo trećeg smrtno stradalog vojnika otkriveno je na području Varaždinske županije. Četvrtog, u Zagrebačkoj županiji. A potom i žena, pripadnica OR s područja Vukovarsko-srijemske županije. MORH je nakon istrage zaključio kako slučajevi nisu povezani međusobno, a niti sa službom.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: MORH/ F. Klen

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.