Navodna svađa Brkića i Karamarka oko savjetnika Grabar Kitarović

30.01.2015. 11:14:21

U vrhu HDZ-a Milanovićevu taktiku za opstanak na vlasti Vlade i SDP-a koja se temelji na savjetima američkog konzultanta Alexa Brauna dočekali su s podsmijehom. HDZ kao opozicija plaća ugledni njemački IFO institut koji surađuje u izradi gospodarskog programa radi izlaska iz krize, a SDP plaća PR-ovce ne bi li se održao na vlasti. Takvu je poruku gostujući na televiziji poslao i Ivan Domagoj Milošević, jedan od HDZ-ovih ekonomista i saborski zastupnik. Nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko navodno su se brzo dogovorili da jedno od najvažnijih mjesta u Uredu predsjednice - ono savjetnika za nacionalnu sigurnost - pripadne bivšem šefu SOA-e Josipu Buljeviću, no navodno u vrhu stranke nisu svi bili sretni zbog takvog raspleta događaja. Navodno je Brkić nezadovoljan jer je tamo htio instalirati svog čovjeka.  S obzirom na njegov angažman u kampanji Grabar Kitarović, Brkić je smatrao da mora dobiti nešto zauzvrat. Očekivao je da će na to mjesto biti postavljen njegov čovjek, također jedan od bivših čelnika SOA-e Josip Jurčević. Važnu funkciju u Uredu predsjednika mogao dobiti komodor Ivica Tolić koji navodno ima najviše šansi da postane savjetnik za vojna pitanja. Ovaj Imoćanin dragovoljac je Domovinskog rata, a bio je zapovjednik Treće imotske bojne. Poslije je imenovan i načelnikom Stožera Hrvatske ratne mornarice, gdje je dobio čin komodora. Osim vojne škole u Hrvatskoj, završio je i NATO-ovu obrambenu školu u Rimu. U HDZ-ovim krugovima nagađa se i da bi savjetnik za branitelje mogao biti Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, no to zasad još nije sigurno. Mogao bi se u timu  naći i Mate Radeljić. Moguće je da bi se radilo o timu za odnose s javnošću. Bivši HRT-ov novinar, koji uspjeh na toj televiziji najviše duguje Miljenku Manjkasu za čija je “Motrišta” radio, rano je ušao i u političke vode.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.